Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Miért árulhatnak a multi...

Miért árulhatnak a multi áruházak annyi romlott és minőségét vesztett húst? Miért nem kezd ezzel semmit az ANTSZ és az NFH?

Figyelt kérdés

Röviden a történet:

Éjszakás műszakban dolgozom, mire felkelek addigra bezár az összes hentes, amikor pedig végzek és megyek hazafele, vagy nem nyitnak még ki, vagy nincs éppen humorom a pultossal azon vitatkozni, hogy az a mennyiség amit én kértem az lehet-e több laza 20 dekával. Ezért multiba járok, nevezetesen a Spar és a Tesco van közel hozzám. Szívem szerint Lidlbe járnék, de az olyan messze van, hogy oda csak a nagybevásárlás miatt éri meg kimenni. Tehát ha hús kell, megveszem az előre csomagolt dobozosat, vagy a Spar hentes részlegéről vásárolok. Pont emiatt telt be tegnap a pohár. A "friss húsáru" címmel menedzselt húspultból sikerült ROMLOTT húst vennem. A vásárolt sertéscomb az olyan természetes jelleggel tündökölt a világos színhús részével felfelé fordítva a pultban, hogy maga jézus nem gondolta volna mi a valós helyzet. Kimérettem, kifizettem, hazahoztam, és itthon kibontottam. Itt csapott arcul a valóság, a nejlon zacskó börtönéből kiszabadulva a hús elkezdte ömleszteni magából azt a tipik romlott hús szagot. Visszavittem, pénzt visszaadták, oké minden. Tesco dobozolt hússal is jártam már így, totál romlott volt, ott is visszaadták a pénzt, de oda elvből nem megyek többet. Mivel ha megnézed, akkor rendesen látszik a húsokon, hogy már igen régóta romlottak, de azért van pofájuk teljes áron eladni. Sparba is vittem már vissza dobozolt húst, példának okáért 12-én megvettem, címke szerint 10-én vágták, 15-ig jó. De felbontva szintén dőlt belőle az a dögletes szag, ekkor vittem vissza. Ott az eladó aki visszavette mondta, hogy nagyon sok húst hoznak vissza, mert ha talán még nem is romlott, de fogyasztásra alkalmatlan. Emiatt gondoltam, hogy áttérek a húspultra, egy ideig be is vált, de ma a fentebb írtak fogadtak. Hogy lehetséges az, hogy az NFH meg az ÁNTSZ a legutolsó sarki gyrosost tudja naponta vegzálni, de egy multi felülvizsgálásához már nem jut elég harciszellem? A legdurvább az, hogy mindez egy megyeszékhelyen történt. Tehét ha nekem nincs lehetőségem henteshez menni, akkor azzal kell számolnom, hogy ami húst megveszek egyébként igen sok pénzért az vagy jó lesz, vagy rossz, de akkor járhatom a káváriát újfent. Ez rendesen felháborító! Csak az államérdekelt dolgokkal soha sehogy nem lehetett kezdeni semmit, ezért persze most sem lehet.



jan. 17. 21:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
59%

Én Pesten élek, mindig budos a hús!!

Ha nagyon ritkán veszek, akkor aznap vagyis rögtön meg kell csinálni, mert utolsó stádiumban van, nem értem miért nem ellenőrzik , sem a boltokat, sem a piacot

jan. 17. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
64%
És a 7 hét napján minden éjszaka dolgozol?
jan. 17. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim válasza:
100%
Tavaly nyáron a Coopban vettem büdös húst
jan. 18. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
62%

[link]



Ide kell bejelentdni minden ilyet es millios buntetesi telet sza mbnak ki es egyszer csak megtanuljak,h huteni kene a husarut rendes hutoben…

jan. 18. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
36%

Legyél növényevő, a növények sokkal lassabban romlanak, ráadásul egészségesebb is leszel.

A Tesco Titok c. könyvet nem olvastad? Két részes, itt az első:

[link]

Az utolsó oldalon van az ajánló.

jan. 18. 01:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
51%
akkor ez magyarországi lidl sajåtosága .
jan. 18. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
18%
Ha a Tescóba elvből kell mész, a Spárba miért mész?
jan. 18. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
81%

18. Beszél kicsi magyar? Nem lenni érteni mit írni te!



A nagy hálózatoknak jó ügyvédjük van. Büntetik őket is, csak a tarifa szerintem nem bevételarányos. Egy sok országban jelen lévő multi kevésbé érzi meg a bírságot.

Jogszabály megengedi a fogyaszthatóság utolsó napján is eladni a termékeket, akár zárás előtt kettő perccel is. Elvileg nem lehetne romlott, mert a hűtőláncnak megszakítás nélkülinek kellene lenni végig. A tálcás, dobozos hús felbontásakor lehet büdöset érezni ez az oxigén szaga.

De ha nem illan el rövid időn belül, akkor valóban romlott, vagy legalábbis nem friss.

Főleg darált húsokkal jártam úgy, hogy kívül csodás élénkpiros (az oxigéntől ilyenek), a fóliát lehúzva már nem annyira. És a felszín alatt meg sok barnás rész volt. És nem csak rossz szagú, hanem nyálkás is.

Az ember azt gondolná, hogy kisüzemek megbízhatóbbak. Onnan kell vásárolni. Sajnos nem. A legtöbb probléma ezekkel van.

jan. 18. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!