Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van valamilyen titka a jó a...

Van valamilyen titka a jó a girosz húsnak?

Figyelt kérdés
Girosz hús alatt az otthon csirkemellből készültet értem. A fűszerek adottak, arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek van-e titka a hús kisütésének? Hogy finom legyen, jó állagú, nem száraz.
2019. dec. 14. 13:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Megfelelő fűszerezés és lassú lángon, fedő alatt zsiradékon a saját levében párolni (puhítás) majd amikor azt elfőtte és puha, lehet fedő nélkül kicsit pirítani.

Mivel csirkemellről írtál, ezért írtam a saját levet, mert ezek szoktak kidobni jócskán. Ha mégis az a csoda fordulna elő, hogy a teljes átmelegedés után nincs saját leve, akkor tegyél hozzá féldeci vizet! A fedőt ne felejtsd el, az a "titok"!

2019. dec. 14. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
18%

Ne vágd túl vékonyra a szeleteket, mivel úgy fog kiszáradni igen könnyen. Pácold legalább 1 napot hűtőben. Ezután hevíts fel egy serpenyőt, és kérgesítsd benne a húst (pirítsd barnulásig). Fontos, hogy a serpenyő már forró legyen mikor belekerül a hús, másképp levet fog ereszteni, és száraz lesz.


Ha kérgesítetted, mehet a sütőbe. Egy korty vizet érdemes alá tenni, meg letakarni alufóliával. Mikor kész, vagdald fel, és keverd össze a tepsiben lévő szafttal.

2019. dec. 14. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezért utáljátok ti a csirkemellet, mert ha még pirítás után ti berakjátok a sütőbe, nem csodálom, hogy kiszárad...

Előtte a csirkét olívaolajjal kikevert fűszerekkel átforgatom, pácolom kicsit. Egy jól felhevített, nagy serpenyő kell, hogy kényelmesen át lehessen keverni a húst. Belerakod, szétteríted egyenletesen, majd ha már látszik felülről is, hogy fehéredik az alja, átforgatod őket, közben rázogatod a serpenyőt, mindezt magas lángon. Én akkor húznám félre, mikor már kellő mennyiségű pörzsanyag is keletkezett a húson (mennyiségtől függően 5-10 perc között).

2019. dec. 14. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket! :)
2019. dec. 14. 15:38
 5/5 anonim ***** válasza:
45%
Az a titka, hogy nem csirkemellből kell csinálni.
2019. dec. 14. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!