Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kókusztej és kukorica probléma?

Kókusztej és kukorica probléma?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem egy csomó újabb receptet próbálni, némi problémákkal.

Az egyik, hogy sok helyen szerepel fött kukorica, amit elvileg szeretek is, csak a szemek héja az, amitöl mindig megfájdul a hasam.

Akármeddig fözöm, legfeljebb a belseje megy szét, de a külseje megmarad keménynek.

Ezzel mit lehet kezdeni, van valami trük, amivel el lehet kerülni a hasfájást?


A másik gond a kókusztejjel van. Ezt vagy dobozban vagy konzervben lehet venni, de nekem a legkisebb is túl sok (kis étvágyú vagyok és csak egyedül eszem ilyesminket). A kérdés, hogy a maradéko meddig áll el a hütöben, vagy esetleg lehet fagyasztani?


Mindenkinek elöre köszönöm, ha segít!


2020. jan. 10. 21:31
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
azt hiaba fozod, nem tudod megemeszteni, mindig ki fog jonni beloled egeszben. ezzel nem tudsz mit kezdeni. kokusztejet pedig lefagyasztottam egyszer mikor maradt, fozeshez hasznaltam, ugyan olyan jo lett a kaja
2020. jan. 10. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Az nem érdekel, hogy kijön vagy sem (mellesleg nem jön ki, mert meg tudom eléggé rágni), a gond a hasfájás!


A kókusztejet meg akkor megpróbálom én is, köszi!

2020. jan. 10. 21:35
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

nem tudja megemeszteni a szervezeted ugyhogy de, mindenkepp kijon (mint minden mas is csak az emesztett formaban). cellulozt a marhák emesztenek pl, de ugye nekik eleg specko gyomruk van. neked meg ezert faj tole mert nem megy.


en par hobapig taroltam fagyoban, de fagyasztott kajakkal sosem tartom be a “szabalyokat”, szerintem egy evig is elvan

2020. jan. 10. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

A kukoricát az evolúció formálta ilyenre, pont az a lényege, hogy át tudjon menni egy emésztőcsatornán úgy, hogy a belső csírát megvédi a külső burok. A természetben rengeteg növény szaporodik, és terjed így, állatok ürülékével.


"Akármeddig fözöm"

...minél tovább főzöd, annál keményebb lesz!

A legpuhább eredményt akkor kapod, ha kiválasztasz egy puha konzerv csemegekukoricát (tesztelgesd, hogy melyik a legpuhább) és ezt a kész ételbe belekevered.

Mikor már nem főzöd az ételt, tehát egy kicsit felmelegszik, és kész.

A kókusztejet meg minden további nélkül le lehet fagyasztani.

2020. jan. 11. 04:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Ha a kukoricát kicsit turmixololod és átpasszírozod akkor a héj nagy része fennmarad a szűrőn.
2020. jan. 11. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
63%

Esetleg főtt kukorica helyett használj bébikukoricát, annak nincs kemény héja.

A kókusztejet meg én fagyasztani nem szoktam, de a hűtőben is elvan 1-2 hétig minden további nélkül. Meg kell szagolni kicsit amikor használod, ha nincs fura szaga teljesen rendben van.

2020. jan. 15. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm a segítséget!
2020. jan. 16. 07:51
 8/8 anonim ***** válasza:
67%
Kókusztej fagyasztható, a főtt kukoricát szitán át kell törnöd.
2020. jan. 18. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!