Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rántott csirkecombfilére...

Rántott csirkecombfilére vonatkozó tippjeiteket megosszátok velem?

Figyelt kérdés

Megmosom, letörlöm róla a vizet. Meg kell sózni sütés előtt? Fedővel kell sütni?


Arra is gondoltam hogy panírozás előtt bekenem mustárral. Ez elrontja a panírt?


2020. júl. 15. 12:12
 1/8 Mansour ***** válasza:
72%
Meg kell sózni, mustárral is kenheted, illetve ízlés szerint bármivel fűszerezheted. Forró, bő olajban kell kisütni, lefedni nem szabad, mert megkeményedik!
2020. júl. 15. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Be kell sózni, és hagyni is állni benne. Bármilyen fűszert, mustárt, fokhagymát tehetsz a pácba. Nem szükséges lefedni.
2020. júl. 15. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Egy éjszakára be szoktam áztatni tejbe, amibe sot, borsot és mustárt teszek.
2020. júl. 15. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Hogy pácolod e előre, az csak tőled és az ízlésvilágodtól függ. Nem tilos, nem káros!

Én már nem a húst sózom be, hanem a tojásba teszek jócskán belőle, mert egyenletesebben oszlik el a húson, nem kezd a hús a sótól levedzeni és ezért nem fog a panír felpúposodva elválni a hústól. Egy szakácstól tanultam így, de ha te nem bízol ebben a módszerben, akkor sózd nyugodtan a húst, azzal sincs gond.

Én a csirkemell kivételével minden rántott húst úgy sütök, hogy az egyik oldalát kisebb lángon fedő alatt, a másik oldalát nagyobb lángon fedő nélkül. Soha semmim nem lett kemény, nem maradt nyers.

2020. júl. 15. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
44%

Leszeded a bőr róla,megmosod és félbevágod, mert ha nem teszed, hatalmas szeleteket fogsz kapni, az meg kinek jó.Sózod-nem csipet, hanem bőségesen.És hagyon fél-1 órát állni a hűtőben.

Utána panírozod, de nem a Sparos prézlivel, hanem a Pékségekben kapható prézlivel.

Kisütöd. Nem teszel fedőt rá!! Tilos. és kész.


Nincs tejbe áztatásos hülyeség, sem mustáros hülyeség..a rántott hús, legyen rántott hús, és ne egy összevisszaság.

2020. júl. 15. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
70%

*hagyom


Sült pácos csirkét is tudsz csinálni: A sózás mindig ugyan így, mikor kiveszed a hűtőből akkor borsózod, összetört fokhagyma-utána mustár+olaj. Vissza a hűtőbe, és 2-3 órát pácolod rajta.

2020. júl. 15. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Mansour ***** válasza:
100%

"nem kezd a hús a sótól levedzeni és ezért nem fog a panír felpúposodva elválni a hústól."

Ha forró, bő olajban sütöd, fedő nélkül, nem fog ilyen történni akkor sem, ha a húst sózod. Próbáld meg úgy, hogy elhagyod a fedőt, és már az elején nagy lángon kezded! Átsül az úgy is, de puhább és szaftosabb marad.

2020. júl. 15. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A csirkecombfilét mindig klopfolom egy kicsit, de nem túl laposra. Igen, sózni kell. A panírozás hagyományos. Forró olajba tedd, majd vedd kisebb lángra. Amikor megfordítod, újra vedd feljebb lángot. Fedő nem kell rá. Amire kellene, az már nem csirke, hanem tyúk.:)
2020. júl. 15. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!