Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Narancs héját el lehet tárolni...

Narancs héját el lehet tárolni valahogy?

Figyelt kérdés
Rengeteg narancsot facsarok és sajnálom kidobni a még használható részeit. A narancs héjára gondolok, amit egy csomó süteményreceptben fel lehetne még használni. Viszont nem tudom hogy ha lereszelem, akkor hogyan és egyáltalán el lehet-e tárolni későbbre vagy megromlik?

2021. ápr. 12. 17:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Kandirozni kell, És úgy többi időt eláll.
2021. ápr. 12. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
55%

Hogyha felhasználod a héját akkor dorzsold meg sóval és oblitsd le. Ez leszedi azt az anyagot amivel kezelik nagyjából, de úgy sem ajánlom hogy nagy mennyiségben fogyaszd.

Utana reszeld le és tedd a fagyasztoba kisebb részletekben hogy később fel tudd használni sutikbe vagy egyéb etelekbe

2021. ápr. 12. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
Én úgy szoktam hogy lereszelem a héját és mézzel összekeverem mert így akár évekig is eláll vagy vaníliás cukorral keverd össze és sokáig el fog állni
2021. ápr. 12. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Miért fontos, hogy vaníliás legyen? Sima cukorral nem jó? Jól értem hogy utána simán a polcra kell tenni egy dunsztos üvegbe, tehát nem a fagyra?
2021. ápr. 12. 18:02
 5/14 anonim ***** válasza:
53%
Csak a bio narancs héját lehet felhasználni, a többi olyan vegyszerrel van kezelve, ami mérgező. Tehát ha nem bio narancsot facsargatsz, kuka a héj
2021. ápr. 12. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
Én nem fagyasztom ha cukorba teszem.Minek?Lehet sima cukorba is teljesen mindegy csak én szeretem vaníliásba
2021. ápr. 12. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
57%
Én a hűtőbe szoktam tárolni, kb 2 hónapig tökéletes marad.
2021. ápr. 12. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
66%

Én is a kandírozást szoktam csinálni.


Három napig váltott hideg vízben áztatom (van úgy, h naponta 4-5x cserélek vizet), és utána kandírozom.

Vagy még egyszerűbb, hogy az áztatás után kinyomkodom, a fehér rész javát leszedem, késes aprítóval apróra darálom, és így főzöm fel 1:1 cukorral. Bármilyen süteménybe pár kiskanállal elég belőle.

2021. ápr. 12. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
64%

Levágod vékonyan vagy lereszeled és megszárítod, vagy lefagyasztod. Ez a kettö legegyszerübb módszer.

A kandírozás meg ezzel-azzal keverés fölösleges, csak több munka és semmivel sem lehet jobban felhasználni

2021. ápr. 12. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
62%

9: nagy tévedés!

A szárítással az illóolajok nagy része elvész!

A kandírozással pedig megmarad.


Kedvencünk a csokiba mártott kandírozott csíkok. :)))

2021. ápr. 12. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!