Hogyan kell kipárolni az alkoholt az italból?
Vettem tojáslikőrt de nem akarom az alkoholt érezni benne ezért hogyan tudnám kivonni belőle?
Ha lábosban melegítem /kigőzölöm/ akkor keserű lesz. Felönteni még több tejjel /higítani/ meg csak elvenné az ízét.
Pár hete vettem másik fajta tojáslikőrt az kevésbé volt ilyen erős, de kicsit pároltam és kijött belőle az alkohol, kapott kis tejet és isteni madártej íze lett.
Másfajta tojáslikőrt tudtam csak venni ami erősebb, ennél nem nagyon működik ez a módszer
Amúgy ja, megpróbálok majd magamnak csinálni mert százszor olcsóbb, de most még van egy üveggel...
Sodónak hívják az alkohol nélküli "tojáslikőrt".
Tök fölösleges beletenned az alkoholt, ha nem akarod benne!
3-4-5:
Ti nem beszéltek magyarul? mit nem értetek a kérdésből? :D
Szerintem próbálj egy kis adagot valahogy megmelegíteni, hő hatására ugye eltűnik az alkohol.
Mondjuk én egy fazékban forralnék vizet, és tennék egy fém- vagy tűzálló tálat a tetejére, ami ugye nem esik bele, és nem is ér az alja a vízbe, és arra a poharat, amiben a likőr van és kevergetném a tojás miatt. (Tehát gyakorlatilag vízfürdőben próbálnám.) Ha nincs olyan tálad, aminek lapos az alja, akkor egy olyan lábast, vagy fazekat, aminek a füle megtartja magát a vizes fazék peremén.
Aztán ha kihűtöd, megkóstolhatod, meg ugye látni is fogod, hogy milyen állagú. Ha megfelel az eredmény, akkor már a többit is meg lehetne csinálni így. Tudom, hogy mikróban gyorsabb lenne, de ott nem nagyon tudod kevergetni, meg ki tudja, hogy viselkedne a tojáslikőr.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!