Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kovászos uborkát hogy savanyít...

Garott kérdése:

Kovászos uborkát hogy savanyítsam be rossz időben?

Figyelt kérdés

Helló Mindenkinek!


A múlthéten kaptam egy adag kovászolni való uborkát. Sajnos láttam, hogy a következő héten nagyon be fog esni a hőmérséklet, és nem tudni meddig, így még megpróbáltam végigvinni a kovászolást. Még péntek reggel elkészítettem, és 3 napig kapta rendesen a fényt és a meleget is, de attól félek, hogy ez kevés lesz. Holnap fogom megkostóli, de emiatt az a kérdésem, hogyha nem savanyodott be eléggé, van valami trükk, hogy benne tartsam a savanyodásban borús időben is?


Köszönöm a válaszokat.



2021. aug. 22. 20:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
3 nap elvileg bőven elég, általában 1,5-2 nap is. A napos órák számától függ. A színén láthatszik, hogy mikor jó. Ha nincs már rajta világoszöld rész, akkor már jó.
2021. aug. 22. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet a lakásban is, ha van elég meleg hely. Ha az uborkára nem hideg, hanem meleg-lagyos vizet teszel, három nap alatt 22-25 fokos lakásban is megérik.
2021. aug. 22. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A szomszédom 1,5 hónapig érlelte tűző napon az ubit, majdnem kipukkadtunk a röhögéstől, mikor kínálgatta! Te is azt a receptet ismered??? :D :D :D 3 nap alatt kész van, no para.
2021. aug. 22. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
70%
Se a fény, de a hőség nem kell hozzá. Megfelelően sós víz: keserűbben sós, mint szokásosan sós víz, 1 kis krumpli felszeletelve, uborka, fokhagyma, kapor.
2021. aug. 22. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem kell hozzá fény vagy hőség :)


Én is csináltam full esős, hideg héten (bár idén nyáron más nem nagyon volt), kb. 3 nap alatt beérett.

2021. aug. 23. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
37%
Nem kell hozzá napos idő, konyhában is készítheted. Eleve meleg vízzel öntsd fel és az üveget tedd meleg vízzel teli tálba, vagy egy lábasba, a tűzhelyre és ha a víz kihűlt, időnként alágyújtasz. Nem annyira, hogy megfőjön az uborka, csak hogy kicsit meleg legyen a víz alatta.
2021. aug. 23. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!