Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell gázsütőben húst...

Hogyan kell gázsütőben húst grillezni? Részletek a leírásban.

Figyelt kérdés

Sziasztok. Sosem voltam nagy szakács, de a nyáron sokat grilleztünk a barátaimmal. Szabadtéren csináltuk. Az egyik barátom bepácolta a húsokat és faszén felett grillrácson megsütöttük.

Nekem egy hagyományos gáztűzhelyem van. Van benne grillrács, de a pennyben lehet venni olyan tepsit amiben van gillrács és fedő is van rá. Utóbbi azért hangzik jobban, mert szerintem nem annyira koszol. A mostani grillrács alá is be tudok tenni egy nagy tepsit és fölé a húsokat, de attól tartok hogy nem csak csöpögnének de fröcskölnének is a húsok. Macerás lenne kitakarítani utána a sütőt.

Még sosem csináltam ilyesmit. Ti csináltátok már? Mik a tapasztalataitok? Van tanácsotok?

Szerintetek egy grillrácsos, fedős tepsiben lehet jól grillezni?



#gáztűzhely #grillezés #Tepsi grillráccsal és fedővel #Vingáárdium leviószá nem leviosszááá
2021. nov. 13. 14:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%

Lefedve nem lehet grillezni, úgy csak párolódik a hús.

A grillezés fröcsköléssel és takarítással jár.

A grillrács + alá tepsi vagy a grillrácsos tepsi lehet jó, de csak fedö nélkül lesz valamennyire is hasonló az eredmény az igazi grillhez, feltéve, hogy a sütöt elég forróra lehet állítani.

2021. nov. 13. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
95%

csatlakozom....


a grillezés az ezzel jár - nem lehet elkerülni a takarítást.

2021. nov. 13. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat. Akkor takarítani kell, sebaj. :-)

Sütő hőmérőm van, jó meleg a sütő. 5 perc alatt felmegy 200°C fölé, pedig mindig használom a hőeloszlatót.

Erről jut eszembe: lehet hogy grillezéshez nem kell a hőeloszlatő? Jobb ha közvetlenül éri a húst a hő?

Ezek szerilt a grillrácsos serpenyőhöz adott fedőt nem a grillezésre szánják. Kár hogy a dobozon nincs korrekt tájékoztatás. Az is lehet hogy pont a magamfajta tapasztalatlan szakácsoknak árulják.

2021. nov. 13. 15:34
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

a hagyományos grillnek (faszén) pont az a lényege, hogy a rács alól direktben kapja a hús a forróságot.


A fedő szerintem azért lehet hozzá, hogy ha esetleg tárolni akarnál benne valamit...

2021. nov. 13. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Ertem, koszi a valaszt.
2021. nov. 13. 23:29
 6/14 anonim ***** válasza:

[link]


[link]


[link]


... nem ertek hozza, ezert inkabb megkertem a Google baratomat, hogy segitsen - elso harom talalatot ide is raktam, talan erdemes beleolvasni :)

2021. nov. 14. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:

6: Koszi, ezeket mar olvastam. Azt javasoljak mindegyikben hogy sutoben eloszor lefoliazva bevizezve puhitsuk a husokat es csak ha atsult akkor kergetisuk a grill racson.

Persze ezek a tanacsok mind elektromos sutohoz szolnak.

Szerintem a gaz suto forrobb. Nem talaltam leirast hogy gazsutoben hogyan sussek. Volt par konkret kerdesem, ezert kerdeztem itt. Majd meg keresem, bar igazandibol a kerdeseim mar meg lettek valaszolva itt, meg a google baratunk altal is.

2021. nov. 14. 11:37
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

7: de az előrepuhított húsra való rágrillezés messze nem egyenlő a grillezett hússal...


Teljesen más az állaga, az íze, az étkezési élmény.

2021. nov. 14. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:

8: En is igy gondolom, de ezt javasoltak sutoben grillezeshez nem is egy hanem 4-bol 4 helyen amit megneztem. Persze van egy olyan erzesem hogy egymasrol masoltak. Majd ha hozzajutok a rillezeshez megcsinalok egy hust elopuhitva, meg egyet siman grillracson sutve.

Egyebkent szakacsnak tanulok csak meg nagyon az elejen vagyok. Grill husokat nem csinalunk. Ha megcsinalom itthon az orai anyagokat meg elhoznom az iskolabol amit foztem akkor nem nagyon tudok kulon sutni mert vmi a kukaban vegezne.

Ha nem lesz roskadasig a huto akkor mindenkeppen kiserletezni fogok a grillezessel.

2021. nov. 14. 13:05
 10/14 A kérdező kommentje:
Jah es megkerdeztem a szakacs tanaromat is de nem volt vmi segitokesz. Ragaszkodott hozza hogy grillezni csak faszenen jo nem sutoben. Ketlem hogy az ettermekben igy csinalnak. + En nem szeretnek emiatt faszenet venni es a panel elott az utcan sutogetni. Ezert is fordultam inkabb az internet nepehez. :-)
2021. nov. 14. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!