Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Trappista vagy más sajtok...

Trappista vagy más sajtok megkeményedett szélét ha lefagyasztom majd kiolvasztom ehető állagú és ízű lesz?

Figyelt kérdés

Falusi sajtüzemtől vettem egy tömb sajtot ami eléggé kemény és érett már. A széle nagyon kemény. Ha a szélét nem használjuk el most hanem lefagyasztom lereszelve vagy nagyon vékonyra uborkaszelőn felszelve az utána milyen lesz? Főleg a reszelt érdekelne. Frissen fagyasztás nélkül biztos hogy jó, ezt már próbáltuk. De lereszelés után fagyasztva milyen lenne?


Ami pillanatnyilag nem kell azt feldarabolva leszoktuk fagyasztani. A széle megszokott általában maradni és megy vissza a fagyasztóba majd mikor sajtot rántunk azt is kirántjuk és elfogy. De szeretnénk másra is használni, mert viszonylag sok az ami a kemény széle.



2021. dec. 27. 11:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi is szoktunk sajtot fagyasztani, nagyon takarékos ötlet:) Amúgy a "kemény" részével sincs semmi baj, csak kicsit több ideig tart az olvadása. Én ugyanúgy rá szoktam tenni szendvicsre vagy tésztára. Azt a részt még nem próbáltam lefagyasztani.:)
2021. dec. 27. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is inkább valami sajtos ételhez használnám el.
2021. dec. 27. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A kemény részt reszeld le,le is fagyaszthatod,de felhasználni inkább melegszendvicsre jó vagy olyan kajához,ahol a meleg hatására olvad.
2021. dec. 27. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
45%
Lefagyasztottat már csak főzve, sütve használjuk. Ételekbe, pogácsába
2021. dec. 27. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
De akkor ha reszelve fagyasztom az ugyan úgy nem fogja befolyásolni az állagát és ízét mint ha egybe fagyasztottam volna?
2021. dec. 27. 12:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Jobb egyben fagyasztani, fagyosan nagyon jóll lehet reszelni, gyalulni, ezért mindig olyan formában tudod használni, ahogy éppen szeretnéd.

Minél kisebb darabokban fagyasztod, annál jobban kiszáradhat.

2021. dec. 27. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!