Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell megsütni a kacsát?

Hogyan kell megsütni a kacsát?

Figyelt kérdés
2008. dec. 20. 14:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kacsasült


Hozzávalók (5 személyre):

1 bontott pecsenyekacsa

majoranna

paradicsompüré

liszt


A kacsát kívül-belül sózd, a hasüregét hintsd meg majorannával. Fektesd a hátára, rögzítsd a combjait. (A combok alatt egy-egy helyen vágd be a bőrét, s a combvégeket itt bujtasd be a bőr alá.)

Az állatot tedd egy vékonyan kizsírozott tepsibe, önts alá egy leheletnyi vizet, majd tedd közepesen meleg sütőbe. A lassú sütés közben gyakran locsold a húst a saját szaftjával. Közben legalább egyszer fordítsd is meg, hogy minden oldalán pirosra süljön.

Ha kész (puha és ropogós), hagyd pihenni legalább húsz percet (lefedve, langyos helyen), mielőtt feldarabolod. A tepsiben visszamaradt anyagokból (a liszttel és a paradicsompürével) készíts pecsenyelevet, s tálaláskor azt is add a hús mellé.

2008. dec. 20. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Karácsonyi kacsasült

Hozzávalók:

# 1 pecsenyekacsa

# 50 g sütőmargarin

# 200 g sárgarépa

# 1 nagy fej hagyma

# 100 g zeller

# 1 gerezd fokhagyma

# 8 ananászkarika

# 1/2 dl konyak

# 2 dl száraz fehérbor

# 30 g kristálycukor

# 1 evőkanál borecet

# só, bors

# rozmaring

# kakukkfû



Elkészítése: A kacsát kívül-belül besózzuk, belsejét bedörzsöljük borssal és a szárított füvekkel, beletesszük a rozmaringot. Tûzálló tálba fektetjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, mellé tesszük az apróra vágott sárgarépát, hagymát, zellert, a fokhagymát, aláöntjük a bort, lefedjük, és elõmelegített sütõben, közepes tûznél(180 C) puhára pároljuk, majd fedõ nélkül, erõs tûzön pirosra sütjük - sütés közben saját levével locsolgatjuk.

Az ananászt meglocsoljuk konyakkal és lefedjük.

Egy kisebb lábaskában a cukrot aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az ecetet, 1 dl ananászlét, a pecsenyelét, és erõs tûzön mézsûrûre - felére - forraljuk.

A kacsát körberakjuk a megrészegített ananászkarikákkal, megkenjük egy kevés mártással. A többit kis csészékben forrón kínáljuk. Tejszínes burgonyapüré javasolt mellé.

2008. dec. 20. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én anyukámtól tanultam ő meg az apai nagymamámtól.Egyszerűen nem egészben hanem darabjaira szedve jól besózni, bőre rajta marad,egy nagy edénybe hogy beleférjen mind, elrendezni alá vizet tenni és először párolni majd sütni míg piros nem lesz.Ez így Isteni jó sós lehet szopogatni még a csontot is, hozzá kruplipüre és lila párolt káposzta való.
2008. dec. 21. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
mondjuk tedd be a sütőbe
2009. ápr. 15. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
mi sem sütjük soha egyben a kacsát, hanem darabokra szedve ( azért az alsó meg felső comb egyben marad :) ). Rajtahagyjuk a bőrét, viszont a zsírosabb részeket levágjuk, azt külön megsütjük töpörtyűnek (isteni ;) ), mi a són kívül borsot és fokhagymát is teszünk rá. Egyetértek, hogy krumplipüré és vörösborral párolt lila káposzta való hozzá.
2009. ápr. 16. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!