Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell csokoládét készíteni...

Hogy kell csokoládét készíteni házilag a legegyszerűbben?

Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 13:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Igazi csokit még nem tudtam készíteni, csupán mázt. Ahhoz kakaóport, cukrot és tejet felforralsz kb. 5 percig, majd langyosan belekeversz margarint.

Az így kapott máz, inkább alkalmas torták díszítésére, önmagában nem omlós, kemény.

2010. szept. 22. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

ezt a mamám készítette mindig, lehet azért szeretem nagyon, mert kiskorom íze:)

nem olyan mint a mars, vagy twix vagy milka, de nagyon finom:)

4 csomag zsíros tejpor

1,5 dl víz

0,5 kg cukor

10 dkg vaj

5 dkg kakaó(fekete, nem cukrozott)


A cukorból és vízből szirupot főzni, beletenni a tejporral összekevert kakaót, majd a vajat.

Ha összeállt, egy kivajazott tálcára önteni.Nekem kb fél cm vastag szokott lenni.de gyorsan kell csinálni, mert hamar megkeményedik.A tetejére puffasztott rizst szoktam szórni, kicsit belenyomkodom.

Ha kihűlt, akkor felvágni(lehet kicsit nehézkes lesz, nekem néha inkább törik, de úgy is jó:))

szerintem nagyon fini, egyszer biztos érdemes kipróbálnod:)

2010. szept. 22. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
ha nincs kedved pepecselni, vegyél Szerecsen csokit, ami nagy tábla, viszonylag olcsón, és remekül használható további sütéshez, gyümölcsre.
2010. okt. 18. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!