Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha van a kertben ilyen apró...

Ha van a kertben ilyen apró szemű lila szőlő abból tudnék mazsolát csinálni aszaló gép nélkül? Hogyan?

Figyelt kérdés
2010. okt. 6. 20:57
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Aszalás nélkül nem lehet mazsolát csinálni mert a gyümölcs megromlik
2010. okt. 6. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

még nem próbáltam, de valahol olvastam olyat, hogy:

feltekered a sütőt kb 50 fokra, beteszed a gyümölcsöt, és egy fakanállal kitámasztod a sütő tetejét, hogy a pára ki tudjon jönni.

2010. okt. 6. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Amit második ír, én is hallottam már, de nincs személyes tapasztalatom. Almát, szilvát, barackot szoktak így aszalni. Megpróbálhatod a szőlőt is, bár nem tudom, hogy megéri-e: a mazsola elég olcsó, legalábbis a házi aszaláshoz szükséges energia árával összehasonlítva mindenképpen.
2010. okt. 7. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

igaz, hogy a mazsola olcsó, csak magába nem fogy annyi, mint amennyi van és nem tudom mit lehetne még belőle csinálni

2010. okt. 8. 20:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt ilyen apró fekete nem finom szőlőm a kertben egy nagy lugasnyi,és mivel direkttermő,permetezés nélkül is rengeteget és egészséges fejeket hozott,és én is kitaláltam belőle mindenfélét,de a mazsola se jó,mert a magja elég nagy és sok.Szóval: csináltam belőle mustot,a kipréselt bogyót és a magokat(a csutkát nem)pedig cserépkályha tetején aszalókeretben(olyan,mint a rosta)aszaltam meg. Ez egy jó aszalási eljárás,mert nem használ hozzá az ember plusz energiát. Szóval,mikor már csörgősre aszalódott,akkor ebben a formában teát főztem belőle hársfavirággal együtt,szuper.A színe addig,míg citromot nem teszel hozzá,"érdekes",utána viszont pazar.Aztán:Ezt az aszalékot kávédarálóban porrá lehet őrölni,rendes (kotyogós) kávéfőzőben lefőzni-nem kell megtömni,csak lazán-érdekes gyümölcs"kávé".A ledarált port bele lehet keverni-sütni mindenféle ételekbe,joghurtba,a szőlőmagban és a fekete szőlőhéjban található flavonidok és a szőlőmagolaj nagyon egészségesek,és porított formában észre sem veszed,kezeld úgy,mint egy fűszert,fínom aromája van.Főzelékekbe,de akár pörköltbe is tehetsz egy kiskanálnyit,nem rontja el.És a következő évben (mivel ez az aszalvány 2 évig elég volt)a leszedett és ledarált gyümölcsöt beleraktam cefréshordóba,és aztán lefőzettem pálinkának.Az olaszok ezt hívják grappának,mert ők nem törkölyből,hanem a teljes gyümölcsből készítik.Mondhatom,minőségi cucc lett.Hát persze ez arra vonatkozik,ha sok van belőle.Sok sikert!
2010. okt. 9. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi ez a "fűszeres" dolog meg a tea nagyon jó ötlet
2010. okt. 10. 11:20

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!