Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Körtét fagyasztóba?

Körtét fagyasztóba?

Figyelt kérdés
Van finom körtém. Jövő nyárig elég lenne ez a mennyiség. Csakhogy addig megromlik a szobában. Itt nincs spájz, se pince. Hogyan tartósítható egyszerűen? Nagymamám régen mindig lekvárt és befőttet készített a gyümölcsökből, de én a lehető legtermészetesebb formában enném, ha lehet. Cukor, főzés, tartósítószer és konyhai kínlódás nélkül. Ha berakom egy fagyasztó ládába ahogy van, az miért nem jó? Mi a minimum, amit meg kell tennem a tartósságáért? Egy fene, alaposan megmosom. Ha nagyon muszáj, még fel is szeletelem. De a főzés, cukrozás, tartósítószerezés már az ízlelőbimbóimnak sem tetszik, nem csak a lustaságomnak.

2023. aug. 12. 14:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hámozd, szeleteld és kész. Vagy csak szeleteld.

Természetesen ne számíts ugyanarra az élményre, puhulni fog.

De ha nem jön be magában, minimális édesítéssel, más gyümölcsökkel kompótot készíthetsz belőle. Nem, a kompótot nem kell agyonfőzni, cukrozni.

2023. aug. 12. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Azért nem jó, mert amikor megfagy, apró jégkristályok keletkeznek benne, ezek kiszúrják a sejtfalakat és amikor felolvad, a sejtekből kifolyik a folyadék és plöttyed az egész. Annyit lehet, hogy blansírozod (előfőzöd): megmosva negyedekre vágod, forró vízbe dobod, pár percig főzöd, és tálcán fagyasztod, ha megfagy, zacskózod. Ezzel egy jobb állagot érsz el, mintha kompót lenne. Mielőtt sokat készítesz, egy-két darabon próbáld ki, másnap-harmadnap olvasszad fel, hogy milyen lett, mivel nagyon függ a gyümölcs fajtájától az eredmény.
2023. aug. 12. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Gyümölcslevesbe jó lesz de befőttnek jobb.Vagy kifőttnek(pálinka)
2023. aug. 12. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Fagyasztva inkább csak gyümölcslevesnek lesz jó. Kiolvadva szokott lenni egy fagyott mellékíz. Van, aki nem veszi észre, én utálom. Főzéskor ez eltűnik.

A befőttön kívül nem ismerem olyan módját a tartósításnak, amivel érdemes lenne foglalkozni. (Körtelekvárt még nem ettem, lehet, hogy úgy is jó.)

Ja, hát pálinkát én is szoktam főzetni.

2023. aug. 12. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
86%

Ha kiolvad, nyersen már nem lesh finom, nem fogod tudni megenni.

A helyedben mosva, pucolva es szeletelve meg kockázva raknám el.

Úgy mehet majd fagyottan sütik tetejére- levesbe- pitébe


A másik az a lekvar, cukor nelkul, par tasak dzsemfixszel fel ora. Utana steril uveg es szaraz dunszt.


De megusznj nem fogod. Ha igy ahogy van mosva lefagyasztod, egeszben semmire se fogod tudni hasznalni mert fagyosan nem tudod szeletelni. Ha kiolvad akkor eleg gusztustalan lesz. Szoval elo kell keszitened

2023. aug. 13. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!