Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A mozzarella sajt savójával...

A mozzarella sajt savójával lehet valamit kezdeni, vagy ki kell dobni?

Figyelt kérdés

Nemegyszer találkoztam már mozzarella sajttal étteremben, kész salátákban, de még sosem főztem vele.

Most viszont kaptam ajándékba többek között tasakos mozzarellát és nem tudom, a savóját, amiben van, ki kell e dobni, vagy esetleg jó valamibe, felhasználható, mert végül is ehető szerintem, sőt, lehet, hogy egyenesen finomság, csak én nem ismerem a felhasználás módját.

Ha van rá valami ötletetek, akkor megköszönném, ha írnátok párat.



dec. 17. 08:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ki szoktam önteni. Az én szememben ez nem olyan, mint mondjuk a húsvéti sonka főzőleve, amiből remek lesz a bableves...
dec. 17. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a lé az lényegében sós víz..Tudomásom szerint abban tárolják az ilyen sajtokat.
dec. 17. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Általában kiöntik nem hallottam volna hogy valamibe jó.De esetleg egy zöldbab van bablevesbevel tudom képzelni.
dec. 17. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindig kiöntöm, nem tudok felhasználási módról.
dec. 17. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Sós vízben tárolják kistáradás ellen. Az nem savó. Nem jó semmire.
dec. 17. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, szóval akkor nem jó semmire.

Majd megkóstolom azért, de köszi a felvilágosítást, akkor nem várok tőle semmit.

dec. 17. 10:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Sós víz íze lesz. :D A savó az más.... Ez csak egy sós víz, amibe beleteszik a sajtot, hogy ne száradjon ki. Otthon is meg tudod csinálni sóból meg vízből. :D Mit akarnál készíteni belőle?
dec. 17. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

7



Sok mindent nyilván nem lehet kezdeni vele.De ha mindenképpen felakarja használni,akkor mondjuk hozzá lehet önteni a leveshez.Aztán annyival kevesebb só kell bele...

dec. 17. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Néztem a tasakot, vannak a sajtban vitaminok, D például és gondoltam, talán a levében is van kioldódva ízanyag, vagy értékes tartalom.

Szeretem az ilyesmit, például most sütöttem egyben cseréptálban húst és a pecsenyelevet (amiben volt hagyma is) összeturmixoltam, hogy sima legyen, meg felhúztam paradicsomlével, tejszínnel, meg kevés vajjal kicsit átforraltam, elképesztően finom mártás lett belőle.

Általában az ilyen leveket nem dobom ki, a céklalét például, vagy a halkonzervben ami van, a konzervbab levét is ráöntöm a rántásra.

Én még a tésztalét sem öntöm le, kiismertem mennyi az a vízmennyiség, amit felvesz amelyiket használom és meg sem mosom, de ettől függetlenül nem ragacsos, mert mikor leveszem a tűzről, akkor még hagyom őt-hat percig, majd egy kevés olajjal megkeverem, gyakorlatilag teljesen felszív minden nedvességet és remek az íze. Igaz sosem főzöm túl a tésztát, így van a végén is 'húzása'

dec. 17. 12:25
 10/11 anonim ***** válasza:
64%
Nem savó, de emberi fogyasztásra alkalmas. Ezért a receptmentes ötletelésű viharleves-kreációimba, na nem fő összetevőként, de általában beleteszem.
dec. 18. 02:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!