Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 1Kg rizshez mennyi egyéb...

1Kg rizshez mennyi egyéb hozzávaló kell (véres hús) hurkakészítésnél?

Figyelt kérdés
2011. febr. 10. 08:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
3-4 kiló,már ha valóban jó hurkát akarsz.
2011. febr. 10. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi és ebből mennyi legyen a tüdő (véres hurkánál)illetve a tüdő+máj (Tüdős májas hurkánál)
2011. febr. 10. 08:36
 3/11 anonim ***** válasza:
rizsből nem lesz tüdő
2011. febr. 10. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
A májas hurkába nem kell rizs. A véreshurkába sem szoktak rakni,csak húst meg belsőséget. A rizses hurkában lehet a húsok mellett a tüdő is.
2011. febr. 10. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
A véres hurkába vér is kéne...
2011. febr. 10. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
A rizsről azt kell tudni, hogy amikorra megfő, kb. háromszorosára dagad. Tehát, ha nem a rendelkezésedre álló hús mennyiségéhez méred a rizs, hanem fordítva, az 1 kg. rizshez, valóban kell a 3-4 kg húsféleség.
2011. febr. 10. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 doboszoli ***** válasza:
100%

Hát helyenként változnak a szokások, de nem ennyire!

Minden hurka valamilyen "vivőanyagból, és húsneműkből áll.

Ami nem, az nem hurka, hanem pl. kenőmájas, szelőmájas, stb.

A májas hurkában máj is van, de tartalmaz egyéb belsőséget, zsíros húst is. Rizzsel készül, a fenti arányok jók.

Az igazi véres hurka, szárított/pirított zsemlekockából készül, ez issza fel disznó "szúrásakor" kikevert nyers vért,meg némi abalevet. Ebbe csak zsíros húsok kerülnek, belsőség nem. Fűszerezése is eltér a májasétól, lágyabb, majdnem édeskés, és szegfűborsot gazdagon tartalmaz.

Szokták úgy is csinálni, hogy valamennyi májasba a végén vért és szegfűborsot tesznek, ez afféle köztes megoldás.

A fűszerezés megy? Ha kéred segítek.

2011. febr. 10. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Leírhatod hogy hogy szoktad....
2011. febr. 10. 19:57
 9/11 A kérdező kommentje:
Egyénként mifelénk a Véres hurkát Tüdőből húsos szalonéból és főt vérből készül rizzsel....
2011. febr. 10. 20:50
 10/11 doboszoli ***** válasza:

A szakirodalom szerint van a "nem véres" hurkán belül májas, tüdős, húsos hurka. Felénk a "vegyes" dívik.

Vegyünk egy alapot, 10 kg rizst főzünk. Ebből lesz 30 kg kása.

Teszünk bele.

10 kg belsőséget (szív, tüdő, nyelv)

7 kg fejhúst

3 kg májat (főve, vagy nyersen, opcionális)

10 kg vegyes zsíros, véres húst, húsos szalonnát, tokát

Fűszerezés.

4 kg vöröshagyma (sütve, vagy újabban nyersen)

1 kiló száraz rizsre számítva:

6 dkg só

3 " majoránna

2.5" ő.bors+ az egészhez 2 csg(30g) ő. szegfűbors.

6 dkg ő. paprika( csípős opció)

Ebből a kottából gyártok heti 50-100 kilót, szeretik.

2011. febr. 11. 06:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!