Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Azt hallottam, hogy a spenótot...

Azt hallottam, hogy a spenótot nem szabad felmelegíteni? Ez igaz? Mi ennek az oka?

Figyelt kérdés
2009. febr. 28. 17:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Èn felszoktam és semmi bajom töle. nem tudom mire gondolsz. max azért mondhatják mert ha spenót fözelék van akkor lehet oda ég az alja.
2009. febr. 28. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
lehelljem akkor?:)
2009. febr. 28. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim válasza:
100%
Meglehet melegíteni. =)
2009. febr. 28. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én már sokszor melegítettem, és hidd el, lehet... :) Legalábbis ízlelhető mellékhatása nincs... :D
2009. febr. 28. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Lehet melegiteni,es ne lehelljed,tobbek kozott,ezert talaltak fel a mikrohullamsutot!
2009. márc. 2. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
100%

Szia,


lehet melegíteni. Fontos, hogy egy kevés folyadékot mindenképpen tegyél hozzá. Jó tűzön és mikróban is. A folyadék azért kell, mert leéghet és bőrösödik a teteje. (ami akkor is bőrösödik, ha frissen megfőzve nem takarod le és úgy hűl ki). Ha rögtön egy másik tálba teszed és ráteszel egy tetőt (vagy fedővel oldod meg), akkor nem lesz bőrös és melegítéskor nem csomósodik bele ez a föl.

2009. márc. 3. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm mindenkinek, akkor melegítem:)
2009. ápr. 13. 21:34
 8/9 anonim válasza:
a spenót magas nitráttartalmú növény, és a nitrát főzés során nitritté alakul át. Újramelegítéskor még nagyobb mennyiségű lesz benne a nitrit, és a nagy mennyiségű nitrit egészségre káros lehet, ezért allergiásoknak és kisgyerekeknek nem javasolt újramelegíteni, ill. melegen tartani!
2013. máj. 9. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
A spenót sok nitrátot tartalmaz, ezért másnap, ha újramelegítjük, a nitrátból nitrit keletkezik, ami rákkeltő. A spenótot csakis frissen érdemes megenni. Ugyanez a helyzet a céklából készült ételekkel is, ezt sem szabad megmelegíteni.
2016. febr. 8. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!