Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Leveskészítéskor a tejföl...

Leveskészítéskor a tejföl miért esik midig szét a lében?

Figyelt kérdés

Az ízt nem zavarja, de a kinézete szörnyű lesz!

Úgy szól a recept, hogy amikor megfőtt a leves, engedj bele 1-2 dl tejfölt, egyet rottyanjon és el lehet zárni. Úgy csinálom, hogy a tejfölre kanalazok a forró levesből, elkeverem, utána öntöm a fazékba. Mégis szétesik a tejföl és rengeteg apró darabka úszik a levesben. Már többedszer járok így és nem értem miért, amikor pontosan betartom a recept utasításait. Van ötletetek, mit rontok el?


2009. márc. 8. 22:45
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Én mielőtt a levet ráöntöm a tejfölre habverővel jól elkeverem azt, majd a lével újra. A tejföl hasad, ha nem kevered el előtte jól akkor a lével már nem lehet.
2009. márc. 8. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Az a lényeg, hogy a leves és a tejföl is forró, meleg legyen, tehát ha kanalazol a tejfölre, tegyél többet a léből és várj egy picit, amíg felmelegszik magától és csak utána öntsd vissza! Nem azonos a hőmérséklete, azért csapja ki a tejfölt!
2009. márc. 9. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem azért, mert ez a tejföl nem AZ a tejföl, aminek lennie kéne. Mert nem a zsírtartalma miatt sűrű, hanem a beletett sürítőanyagok miatt, és ezek hő hatására nem úgy viselkednek, mint a zsírok. Valóban, kicsit javíthatsz a helyzeten, ha úgy teszed bele a levesbe, ahogy az előttem írok mondták. Tehát sokkal több levessel felhigítva.
2009. márc. 9. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2009. márc. 10. 21:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
én mindig teszek a tejfölbe egy fél evőkanál lisztet,összekeverem őket és azt öntöm a levesbe, pörköltbe. így sosem esik szét,az ízén pedig nem változtat
2009. márc. 18. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
en mindig megvarom mig lejjebb hül a leves.ha mar langyos akkor teszem bele szürövel a tejfölt es utan fözöm fel megint,igy szep sima lesz a leves es nem csomos
2009. márc. 20. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Nektek is köszönöm, kipróbálom!
2009. márc. 20. 19:03
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van ilyen rázókám(fél literes, rácsos teteje van 100Ft-osba lehet kapni)én azzal csinálom a habarást 1 ek liszt tejföl vagy tej és kevés víz, összerázod és nem lesz csomós se és darabok se
2009. márc. 23. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!