Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tejfolos krumplifozelek?

Tejfolos krumplifozelek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 17. 13:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szeretem.
2011. máj. 17. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Broááááf...
2011. máj. 17. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
Én is szeretem
2011. máj. 17. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
Én tejföl nélkül csinálom. Annyi tejet öntök a karikákra vágott nyers krumplira, hogy bőségesen ellepje. Babérlevelet és kis sót teszek bele. Kis lángon addig főzöm, állandó kevergetés mellett, míg a krumpli megpuhul. Ekkorra kellően besűrűsödik. Isteni! Próbáld ki!
2011. máj. 17. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
Ha arra vagy kíváncsi, ki hogyan készíti, akkor leírom, hogy én hogy csinálom. 1 fej vöröshagymát apróra vágok, olajon vagy zsírom megpárolom, belenyomok 1-2 gerezd fokhagymát is, majd hozzáadom a kockára vágott krumplit. Felöntöm kevés vízzel, fűszerezem (só, bors, majoránna, babérlevél) és puhára főzöm. Végül pedig tejföllel és liszttel behabarom (néha egy kevés pirospaprikát is teszek bele, de általában fehéren csinálom). Pici cukorral és ecettel pikánsabbá teheted. Feltétnek általában fasírtot vagy sült husit, oldalast adok.
2011. máj. 17. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Úristen de éhes vagyok!!! utolsónak:én is így csinálom csak akkor mikor pirítom a hagymát akkor dobom bele a fűszereket jobban kijön az íze.nyami
2011. máj. 17. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Hagymát pirítok, rá kevés pirospaprika, köménymag, babérlevél, rá a krumpli, víz, só (esetleg ételízesítő). Ha megfőtt a krumpli majdnem teljesen, felkarikázott füstlit teszek bele (más virslit is lehet, de ez füstölt), ha megfőtt, behabarom tejföllel-liszttel.
2011. máj. 17. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

14:05 vagyok.


az arányokat elfelejtettem leírni. Szóval:

1 kg krumpli

1 fej hagyma

1-2 gerezd fokhagyma

fűszerek ízlés szerint

1-2 mokkáskanál pirospaprika (elhagyható)

2-3 dl tejföl

2 evőkanál liszt

3-4 babérlevél


A krumplit annyi vízzel főzd, amennyi pont ellepi. Amikor megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, folyamatosan kevergetve. Ha túl sűrűnek találod, pici vizet még nyugodtan adhatsz hozzá. Még 3-4 percig főzzük, és kész.

2011. máj. 17. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
koszi mindenkinek, ezt akartam kesziteni,csak lemaradt az also szoveg:)
2011. máj. 18. 11:27
 10/14 anonim ***** válasza:

Mi nem a hagyomanyos krumpifözeleket nevezzük igy, hanem a tulajdonkeppeni zöldfözeleket, szerintem sokkal finomabb!

Hagymat dinsztelek, liszttel megszorom, beleteszem a karikakra vagott sargarepat (bebi-sargarepa meg jobb), egyet keverem, hozza a karikakra vagott krumplit. Tüzröl leveve megszorom edes pirospaprikaval, egyet keverem a tüzön es felöntöm vizzel. Ha megfött, belekeverem a tejfelt. Füszernek meg so, vegeta, semmi mas. Javaslom, probaljatok ki, nalunk mindenkinek jobban izlik ez a valtozat! Ferjem nemzetisege miatt nem ismerte a fözelekeket, es ez volt az elsö, amit megszeretett.

2011. máj. 18. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!