Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudok kicsit szilárdíta...

Hogyan tudok kicsit szilárdítani a lekváron?

Figyelt kérdés

Sacher tortát szeretnék sütni, a lapok közé pedig lekvárt tennék, de nagyon híg lekvárom van.

Mivel tudnám picit besűrűsíteni?


2011. máj. 18. 20:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom, van-e otthon, de kevés zselatinnal lehet sűríteni.
2011. máj. 18. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
52%

Ha bolti lekvár,és zselatin van benne,vagy befőzőcukorral készült, akkor sehogy. A zselatin elolvad a melegítés hatására.

Ha rendes,cukorral készült lekvár,akkor tedd be a mikróba,ott betudod sűríteni.

2011. máj. 18. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 Salx Narval ***** válasza:
Ha felfőzöd, az-az elpárologtatod róla a felesleges vizet.Ezt hívják sűrítésnek.Használhatsz keményítőt, ill zselatint is, de jobb a természetes sűrítés, még ha macerásabb is.
2011. máj. 19. 05:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi!
2011. máj. 19. 06:06

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!