Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi történik a gyümölcs vitamin...

Mi történik a gyümölcs vitamintartalmával fagyasztáskor? Az érzékeny C-vitamin megmarad, vagy szép lassan lebomlik?

Figyelt kérdés
2011. júl. 15. 18:01
 1/3 anonim ***** válasza:
A C-vitamin (és a többi vitaminok is) a fagyasztáskor nem változnak - ezért sokkal jobb a fagyasztott, mint a befözött gyümölcs/zöldség, de idövel bomlanak a vitaminok attól, hogy le van szedve a gyümölcs/zöldség. Tehát egy évnel tovább nincs értelme tárolni fagyasztva sem.
2011. júl. 15. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Hosszú lenne bemásolni, inkább a linket küldöm.


Üdv!


[link]

2011. júl. 16. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

köszi, bár szvsz ez nem hosszú


"A fagyasztás során nem semmisülnek meg a különböző vitaminok, sőt szinte teljes egészében megmarad a zöldségekben és a gyümölcsökben. Habár a zöldségek előfőzése során elvész némi C- és más hőre érzékeny vitamin (folsav), de a gondosan fagyasztott zöldségek tápanyagtartalma megközelíti a friss zöldségekét. "

2011. júl. 16. 18:42

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!