Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nyújtódeszka tisztítására tippek?

Nyújtódeszka tisztítására tippek?

Figyelt kérdés
2011. aug. 16. 10:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Egyáltalán milyen kosz van rajta?


Vagy a vajas tészta ragadt rá?

2011. aug. 16. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Megelőzés: Mindig jól lisztezd be....


Ha ráragad valami, a végén késsel óvatosan kapard le. Úgy, hogy a fát ne kapard vele. Aztán csak töröld le száraz ronggyal. Nem kell folyton mosogatni...


Én csak akkor mosom le, ha cukros vagy egyéb édes vagy nedves ragacs megy rá. a tészta nem gond.

2011. aug. 16. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
Hát, nem tudom mi a gond, de én a kádban szoktam tisztítani, ha a helyhiány a gond :)
2011. aug. 16. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem jönnek le a ráragadt lisztdarabok.
2011. aug. 16. 11:00
 5/12 anonim ***** válasza:
Várd meg, míg megszárad, azután konyhai kiskéssel könnyen le tudod kapargatni. Azután, ha alaposan kicsavart tiszta vizes mosogatóruhával áttörlöd, akkor az elég neki. (Szerintem)
2011. aug. 16. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
vagy késsel kapargasd le, vagy ami szaporább, én erre a célra a fém súrolót szoktam használni, aztán leöblítem vízzel. ha megszáradt, kezeld át megint a fát egy kis étolajjal, így legközelebb könnyebben lejön.
2011. aug. 17. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 bíborpille válasza:
50%
Ha teheted, akkor irány a kerti csap, beáztatod és fémszálas dörzsivel nekiesel, kaphat egy kis mosogatószert is! Gyönyörű lesz!
2011. aug. 18. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim válasza:
A tészta álltalában ragad, ezért gyúráskor mindíg lisztezd be, akár többször is. Ha kész a gyúrás, jó ha mindjárt frissen egy nem túl éles késsel vigyázva lekaparod. Én kézzel lesöpröm a kaparékot és kidobom. Van egy kis műanyag vödröm és egy külön szivacsom amivel mást nem mosok, sőt egy dörzsim is, ezekkel szépen lemosom(sikálom). Félreteszem száradni és kész. Legközelebb ugyanezt csinálom és szerintem higénikus.
2011. aug. 18. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket. Dörzsitől nem lesz semmi baja? Féltem a deszkát, külön nekem csinálta egy asztalos születésnapomra.
2011. aug. 18. 12:00
 10/12 Perei Viola válasza:
100%
Nekünk egy ezer éves deszkánk van. Ha rászárad a liszt, akkor kádban folyó víz alatt körömkefével pár pillanat lemosom. Annyi a lényeg hogy hosszútávon ne érje víz és ne is áztasd sokáig, mert a víztől el fog vetemedni és azzal már nem lehet mit csinálni, csak bevárni a következő szülinapodat és megkérni szépen az asztalos ismerősödet, hogy csináljon még egyet. :)
2011. aug. 18. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!