Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell helyesen vajazni...

Hogyan kell helyesen vajazni a kenyeret?

Figyelt kérdés
Úgy értem... hogyan kell tartani a kenyeret, meg a kést vajazás közben? A késnek csak az egyik felét használjam, vagy mind kettőt? Azt mondták, hogy furán vajazom a kenyeret, és nem értem, hogy ez egyáltalán hogyan lehetséges...
2011. aug. 23. 19:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Tök mindegy vajazd meg azt kész....
2011. aug. 23. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
68%
Valóban nagyon hülye a kérdés, egyetértek! De akkor már én is csatlakozom, ugyanis rohággyák meg, de én sem tudok normálisan megkenni vajjal egy szerencsétlen szelet kenyeret. Előbb lesz vajas a fülem meg bármi más, mint a kenyér. Qrva bosszantó tud lenni.
2011. aug. 23. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
64%
Miért nem kérted azt, hogy mutassák meg szerintük hogyan kell kenyeret vajazni.
2011. aug. 23. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
93%
Fogsz egy szelet kenyeret a bal kezedben. A bal kezed hüvelykujja a kenyér bal oldalán, a másik négy ujjad a kenyér jobb oldalán. Aztán a kés a jobb kezedben. A jobb kezed hüvelykujja felőled legyen, a másik négy ujjad a kés túloldalán. Aztán belemártod a vajba, és a kenyér tőled távolabbi részére teszed, onnan kezded el húzni magad felé. Ennyi :D
2011. aug. 23. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
67%
Pacsi, én se tudok rendesen kenyeret vajazni! xD
2011. aug. 23. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
13%

Ne foglalkozz velük!

Türelmetlenek, nincs meg bennük az ételhez való tisztelet. Ők csak "zabálnak" nem is tudják mit esznek! Darált kutyahús /hamburger/ , MECIS kaja, mind egy nagy kalap sz..!

Kérdésedre térve a kenyeret tisztelni kell!

Tehát mikor leszeled, akkor a karélyt hosszában magad felé fordítod és egy hullámos élű késsel a vajat felkened a kenyérre. Akár cirádázhatód is, vis a kést még kenés közben hullámoztathatod így sokkal látványosabb és gusztább lesz az elemózsiád. Ha még erre kensz vmi finom barack, meggy, gyümölcslekvárt az lesz majd az igazi csemege!

Jó étvágyat!

2011. aug. 23. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
41%
Kösd egy macska hátára a kenyeret, azután vajazd meg.Így, még ha furán is vajazod, de legalább nem a vajas oldalával fog a földre esni.
2011. aug. 23. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

20:18

Én nem így csinálnám!

Addig hogy belemártod, illetve levágsz egy vékony szelet vaja (én hidegen szeretem), addig egyet értek de utána...

hát ha kezedben vam a kenyér és vajas késed is (ez a hüvelykujjad felüli lapja) ráborítod a vajas felét, úgy hogy a hüvelykujj felőli tompa élét magad felé húzod óvatosan (tehát majdnem merőleges rád a hossztengelye).

A kés hosszanti tengelyén egy kicsit megdöntöd, így az "élesebbik" éle (ez ugye kenő kés) lejjebb kerül, így a vastagabb réteget lekaparja ahol vékonyabb réteg került ott elegyengeti.

Ha nagyon lehűlt a vaj így keményebb, akkor haránt tengelyen is megdönthetjük, hogy a "hegye" (ami le van kerekítve) lejjebb legyen mint a nyele, és így oldjuk meg a makacsabb csomókat gyorsabb és rövidebb húzásokkal ezúttal nem magunk felé, hanem a kés hosszanti tegelyén tehát jobb kéz felé az eredeti iránynak merőlegesen (feltéve ha jobb kezes vagy ha nem tükrözzed a műveletet).

A siker nagyban függ a kenyér minőségétől, és av aj kenhetőségétől. De mindig óvatosan kell az erő tényezőt megválasztani, mert a kenyér bele, kilyukadásának esélye egyenesen arányos az erőtényezővel.

Sokan előnyben tartják a kevésbé hűtött vajat a jobb kenhetőség miatt. Én a hűtött vajat szeretem, mert kellemesebb az állaga, bár nehezebb kezelni.

A margarin bár mindig kenhető, nem egészséges.

2011. aug. 23. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:
95%

Megfogod a Coop-os zacskós szeletelt kenyeret az egyik kezedben. Kiülsz egy padra valahol a városban, lehetőség szerint buszmegállóban, vagy buszpályaudvaron. Kiveszel egy szelet kenyeret, majd lerakod a térdedre. A vajat felpattintod, aztán a mutatóujjaddal belemártasz, és egy jó adagot kiveszel vele. Ezt aztán a kenyéren szétkened anélkül hogy bármire ügyelnél. Ezután a kezed lenyalod, és a kenyeret begyűröd az arcodba.

Nem vitatkozni, egy gyöngyösi kisebbségi kenyérvajazó-mesterasszonytól lestem el ezt a technikát. Szóval ezt így kell, és kész.

2011. aug. 23. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
72%
Szőrmóksegg rulez:)
2011. aug. 23. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!