Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Halászlé alaphoz hogyan...

Halászlé alaphoz hogyan passzírozzam le a kis kárászokat, ha szűrőn nem megy át a húsuk?

Figyelt kérdés
A húsa fennakad, és sehogy sem megy át, hogyan lehet ezt megoldani mégis, hogy a szálka ne menjen át, de a hús igen? Kifogytunk az ötletekből :(
2011. aug. 31. 14:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem megyát a húsa, akkor talán még nem főtt meg eléggé, régen én is azon (tésztaszűrőn) paszíroztam át,de vettem tekerős passzírozót, azzal nagyon gyorsan megy.
2011. aug. 31. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 doboszoli ***** válasza:
100%

Az összes hús nem fog átmenni, ha megüdvözülsz, akkor sem.

De ez nem is cél, hiszen az íze benne van, gondolj csak a húslevesre.

Ha ELEGENDŐ halat főztél, a tésztaszedőn fakanállal szétnyomkodva, lével "átmosva" tökéletes anyagot kapsz.

Mondjuk én a kárászt nem főzném halászlébe két okból:

1. Sütve az egyik legjobb ízű hal.

2. Fenéklakó lévén általában van egy kis iszapíze, ami a lében visszaköszön.

De ez csak egy vélemény.

2011. aug. 31. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek :)!

Hát hal az van benne bőven, alig fért a lábasba :).Azért kerültek halászlé alapba, mert picikék, max. tenyérnyiek voltak ( a legnagyobbak)gondoltuk ennek még jó lesz, sütni kicsinek tűntek, és van még 6 kiló ezeken kívül.

Akkor nekifutunk még egyszer.

Mellesleg megjegyzem, hogy én még a "szagát" sem bírom a halnak, meg az abból készült ételeknek, párom kedvéért lett főzve, szóval a finom-nem finom kérdésben nem tudok hitelesen nyilatkozni :)

2011. aug. 31. 15:03
 4/5 doboszoli ***** válasza:
100%
Legyél "hősies", megérdemli az az ember!
2011. aug. 31. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Vegyél tekerős passzírozót.főzd meg a halakat legalább fél óráig.Akkor aztán a fejből kiszeded a csontokat,a törzsekből kibontod a gerincvázat,és most már át kell mennie a szűrőn!
2012. máj. 2. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!