Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csinálnak a vendéglátósok...

Mit csinálnak a vendéglátósok a megmaradt ételekkel, salátákkal?

Figyelt kérdés

Gondolom nem rakják ki másnap a salátákat frissen-sülteket?

Voltunk olyan helyeken ahol rengeteg megmaradt zárás előtt.

Nem mindig lehet előre feltérképezni a mennyiséget.Kidobják??


2011. nov. 13. 16:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%
Van vendéglátós a családban...hidd el,ami tudnak 'felhasználnak'.(újrahasználnak)
2011. nov. 13. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
52%
Van olyan hely ahol visszatálalják....
2011. nov. 13. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
Nem dobják ki.Amit lehet felhasználnak.A pörköltből másnap leves lesz,a rántotthúsból fasírt.De azt hiszem,jobb ha nem tudodd.:-)
2011. nov. 13. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
87%
anyag nem vész el, csak átalakul...:)
2011. nov. 13. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
52%
Csak úgy mint odahaza.
2011. nov. 13. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
66%
Vagy felhasználják újra,vagy hazaviszik.Étteremtől és dolgozóktól függ.
2011. nov. 13. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim válasza:
24%
Úgy, mint odahaza? Mert ti a "megrágcsált" rántott húst másnap még a tányérra dobjátok? Maximum a kutyáéba...
2011. nov. 13. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
73%

Kisebb helyeken általában amit tudnak felhasználnak, de van ahol megy a kukába. 11 év felszolgálás alatt olyanokat láttam a kukában landolni hogy majdnem sírva fakadtam. Voltak olyan nagyobb rendezvények, ahol olyan kajákat szórtak kilószám a kukába amihez a kutya hozzá nem nyúlt, és nem paprikás krumplit, hanem lazacot, hátszínt, marha combot,stb.

Amit tudtunk a rohanás közben tömtünk azért magunkba, de nagyobb helyeken sokszor úgy vannak vele (pl céges rendezvények) hogy a megrendelő kifizette, ha megette, ha nem.

Mi droidok meg persze haza nem vihetjük (bár volt ahol megoldottuk), inkább megy a kukába.

2011. nov. 13. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
52%
Tudod, valamikor egy Dunaújvárosi halászcsárdában ebédeltünk a családdal, pont a lengőajtóval szembe nézve!Sajnos hamar elment az étvágya a családnak, mikor láttuk a maradék sorsát! Hasábburgonya, rizs, savanyúság, maradék csontleves mind újrahasznosult! Kifele a pincér a maradékot az ajtó mögött rápiszkálta egy új tányérra! A leves, is éppen halászlé egy gyűjtőbe került ,mert a kislányom és fiam nem ette meg mindet! Na, azóta így viszonyulok a vendéglátó helyekhez! És csodálkoznak, hogy kevés a vendég!
2011. nov. 13. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
26%

Normális helyeken, amiket a tányérban visszavisznek, azt kidobják. Az el nem adott, konyhán maradt "maradékot", (pl. pörköltből gulyásleves) másnapi kajához megfőzik, vagy éppen változatlan (pörkölt) formában, ha tudják eladják.


Tudni kell, hogy az ANTSZ-előírások szerint minden nap el kell tenni a hűtőbe az u.n. "ételmintát", és valahány napig (nem tudom mennyi) őrizni kell, ha valami betegség ütné fel a fejét, a labor-vizsgálatokhoz a mintát be kell tudni adni. A napi étlapok alapján esetenként ellenőrzik, hogy a hűtőben bent van-e az előírt napokra minden minta.

2011. nov. 13. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!