Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gombás Pizza rendes elkészítés...

Gombás Pizza rendes elkészítési menete?

Figyelt kérdés

1.)Tészta készítése.

2.)Alapozó ((tejföl? létezik olyan?)vagy kecsap?(rá origánó?)

3.)Szalámi rá tétele a meglevő alapozott tésztára.

4.)Gomba leszeletelése és gondos ráhelyezése a szalámi rétegre.

5.)Végül lereszelni sajtot és rászórni a gombára.

6.)Behelyezés a sütőbe.

Helyes eljárás? mit változtatnátok rajta?

mi a neve annak amivel bekenjük a tésztát?

Kössz előre a válaszokat!

Egy elsős leendő szakács :)


2011. dec. 6. 16:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
jó étvágyat!
2011. dec. 6. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Esetleg a gombát meg lehetne egy kis hagymán (vagy anélkül) dinsztelni, hogy ne legyen nyers az íze.
2011. dec. 6. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen jó. Én ha paradicsomos alapot akarok, akkor pizzaszószt veszek és azzal kenem meg a lapot. A másik verzió nálam a hagymás-tejfölös alap. Csak simán reszelek a tejfölbe foghagymát és azzal kenem meg a tésztát.

Szalámi helyett mehet rá sonka, de ez ízlés dolga.

2011. dec. 6. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

A tejfölbe rakhatsz egy kis szétnyomott fokhagymát.

Ketchup helyett én inkább pizzakrémet használok, az be van fűszerezve és nem folyik annyira. Rakhatsz rá oreganot, bazsalikomot, vagy akár paradicsomszeleteket is. Én a fűszerekből már a tésztába is bele szoktam gyúrni.

2011. dec. 6. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

De alapozó az,hogy néz ki?Kecsap sűrítmény féle?

Amúgy,ha dinsztelném,akkor lenne egy kis leve sütés idején nem?azt a levet kiönteni vagy komplettbe rá?

2011. dec. 6. 16:38
 6/11 anonim ***** válasza:
addig párolod, míg elfő a leve, persze, fedő nélkül. Vizet ne tégy rá, csak egy kis sót.
2011. dec. 6. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
De mondjuk ha házi paradicsomlét sűrűre főzném egyéb fűszereket még hozzáadnék az is mehetne alapnak elégre nem?
2011. dec. 6. 16:41
 8/11 A kérdező kommentje:

addig párolod, míg elfő a leve, persze, fedő nélkül. Vizet ne tégy rá, csak egy kis sót.

Válasz: egy kis evőkanál olajat esetleg? de úgy nem sül mikroszkopikus nagyságára a pizza sütés közben?

2011. dec. 6. 16:43
 9/11 A kérdező kommentje:
elnézést elégre = Elvégre* elírtam
2011. dec. 6. 16:44
 10/11 anonim ***** válasza:

Én szeretem a nyers gombát és pizzára sem szoktam elősütni.

Egyébként is elég neki a sütőben töltött idő.

Ha mégis előpárolod akkor sem kell sokáig, látszik a gombán, mikor kezd barnulni. Olaj gomba alá nem kell, nem fog odaégni meg hasonlók.


Én alapnak sima pizzakrémet szoktam tenni, olyan tubusban van, mint a piros arany.

De mehet rá bármi, ami paradicsomos és nem folyik le róla, nem áztatja szét a tésztát.

2011. dec. 6. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!