Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a zacskós tarhonyá...

Hogyan kell a zacskós tarhonyát elkészíteni, hogy ne álljanak össze a szemek?

Figyelt kérdés
Most csináltam először, de olyan lett mint a moslék (bocsánat a kifejezésért - még sosem írtam le ezt a szót :-))
2012. jan. 17. 13:45
 1/7 A kérdező kommentje:

Kétszer csináltam egymás után.

Amikor sok vízzel öntöttem fel, akkor moslék-állagú lett (sajnos nem tudok más szót rá), amikor kevéssel, akkor meg kemény maradt.

Egyébként olajon picit megpirítottam, után rá a víz, só és a tüzet lezárva fedő alatt puhítottam.

2012. jan. 17. 13:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Pirítsd meg a targonyát olajon, szép rózsaszínűre, háromszoros forró vízzel öntsd fel, vedd takarékra, és főzd, kb, 10 percig, utána, zárd el a gázt alatta és fedd le. Hagyd állni még 10 percig fedő alatt. Utána keverj rajta egyet villával. Kész.
2012. jan. 17. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam,hogy előveszek egy bögrét,kimérek vele egy bögrényit tarhonyát,majd megbarnítom egy pici olajon,állandóan kevergetve.

És ha ez megvan,2 bögre vízzel felöntöm.És a vízbe rakok egy mokkás kanál sót.Nekem így mindig sikerül.

2012. jan. 17. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy mennyi vízzel öntöd fel. Rizst dupla, targonyát tripla vízzel kell felönteni. És nem hideg vízzel, egyiket sem.
2012. jan. 17. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam,hogy kevés olajon megpirítom,pici só rá.Majd amikor szépen megpirult,(takarékon pirítsd,kevergetve) akkor dupla mennyiségű vízzel felöntöm,lassú tűzön gyakran kevergetve,fedő alatt megfőzöm.
2012. jan. 17. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha hideg vízzel öntöd fel és nyomban leveszed a tűzről, nem fog megfőni.
2012. jan. 17. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 doboszoli ***** válasza:

Nekem is a kétszeres térfogatú víz szimpatikus.

Utána addig keverem, amíg megpuhul majd lefedem.

Természetesen megpirítom kevés zsíron, alaposan.

2012. jan. 17. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!