Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehet vajat tejszínből "köpüln...

Lehet vajat tejszínből "köpülni"? (a többi lent)

Figyelt kérdés
Halottam egy olyan spórolási tippet hogy ha beföttes üvegben kb. 45 percig rázom vaj lesz. Ez igaz?Tényleg olcsóbb?
2012. jan. 22. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:
nem hiszem, bár nekem jellemzően sikerül tejszínhab helyett :(( ha tudnám miért...
2012. jan. 22. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
ezt a konyhai robottal is eléred:D anyukám rendszeresen vajjá köpüli. fogsz magas zsírtartalmú tejszínt és magas fokozaton vered, magasabban, mintha tejszínhabbá akarnád verni... amúgy a habtejszín és a margarin árát tekintve nem olcsóbb...
2012. jan. 22. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
első, a legalacsonyabb fokozaton verd a habot és nagyon lassan. nekünk két robotgépünk van, és a gyengébbet szoktam erre használni. olyankor mindig sikerül:)
2012. jan. 22. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát ha nagyon olcsón kapsz tejszínt, akkor tényleg olcsóbb. Amúgy nem, mert amennyi vajat csinálsz belőle, annyit olcsóbb megvenni a boltban.

Az üveges rázás viszont nem jó ötlet, leszakad a kezed, mire elkészül. Ha mindenképpen azt csinálod, akkor tegyél bele néhány kis tárgyat, az gyorsítja a dolgot. Pl. tollkupak vagy ilyesmi, ami azért nem töri el az üveget.

De ha robotgéppel csinálod, az sokkal gyorsabb, 5-10 perc alatt megvan.

2012. jan. 22. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
de rázogatás erősít!
2012. jan. 22. 14:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Persze hogy lehet

Én amikor vettem ilyen multifunkciós apírtot mint a tv-s robochef, akkor azzal akartam tejszínhabot felverni, és nem tudtam hogy azzal gyorsabban kész van mint a sima habverővel, és pár másodperc alatt vaj lett belőle.

2012. jan. 22. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 mustafa33 ***** válasza:
Igen, a vajat abból csinálják. ...ták. A többi nem igazán vaj, sőt egyáltalán. A tejszínhabtól csak egy pár keverés választja el. Csak akkor olcsóbb, ha házi tejet veszel és magad fölözöd le.
2012. jan. 22. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 mustafa33 ***** válasza:
52%
Ha a tejszínt tovább vered, kevered, vaj lesz. Persze adalékok nélkül csináld. Utána ki kel belőle nyomni az írót. Valamilyen formába nyomd be.
2012. jan. 22. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Ugyanakkor mindenképp állati eredetű tejszínnel próbáld, nem a növényi szeméttel amit az üzletekben is árulnak. Gyerekkoromban mindig házilag köpülte anyukám a vajat. Tejszínhabhoz a friss édestejszínt vered fel, vajnak pár naposat, ami elkezd épp egy picit savanyodni. Ki kell jól nyomni az írót, akkor lesz az igazi, szép halványsárga házi vaj, ami a legfinomabb...
2012. febr. 21. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!