Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha a csirkecombot a sütőben a...

Ha a csirkecombot a sütőben a rácsra teszem és teszek alá egy tepsit vízzel, hogy nem égjen le az odacsöpögő olaj, akkor az működik grill husinak? Mire figyeljek még?

Figyelt kérdés
2012. febr. 13. 10:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem ez a modszer vált be... A bepácolt csirkecombokat tepsibe teszem alufóliával lefedem. Majd 40-50 percig igy sütöm. Leveszem a foliát és a kisült pácélvel locsolgatom 15-20 percenként 3 szor. Ilyenkorha már lemálik a csontról és finom omlos sült csirkecombot kapsz .

Pácolni pedig úgy szoktam,hogy olajban elkeverek zuzott fokhagymát és valamilyen sült csirke füszerkeveréket. A csirkecomb böre alá is kennek a pácbol igy aki nem eszi meg a börét annak a hús magaban is ízletes..

2012. febr. 13. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi! Pont így fogom csinálni! :)

Egyébként azt szerettem volna, hogy olyan csíkos legyen a hús. Azt akkor így nem lehet kivitelezni szerinted, mondjuk a vége felé rátenni a rácsra?

2012. febr. 13. 11:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Kicsit rossz ötlet a tepsibe víz, amibe csöpögjön a zsír kombó... A forró zsír nem barátja a víznek!
2012. febr. 13. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
De víz nélkül meg odaég a zsír-olaj.. Nekem a sütő használati utasításában is az van h rakjak egy zsírfogó tepsit a sütő aljába vízzel amikor húst sütök... (?)
2012. febr. 13. 11:39
 5/9 anonim ***** válasza:

Ahoz hogy csikos legyen a csirkecomb ki kellene filézned és rácsos grill serpenyöben kellene sütnöd fent a lapon.Megéri ilyen serpenyöt venni 5000ft körül már elég jókat lehet venni. Csirkemellet ,tarját, halat ,csirkecomb filét szoktam benne sütni . Vagy még ha kicsit félig elő fözöm a burgonyát és karikára vágva sütöm szép mintája lesz..

Nekem nem jött be a csirkecombnál, a grill rácsos sütés ,illetve csak a liba és a kacsánál müködött ami egyben van ,és az lényege,hogy a zsir lecsöpögjön egy helyre...

Majd ird meg ,hogy milyen lett a csirkecomb ahogy én ajánlottam.

Azt még elfelejtettem,hogy a füszerkeverékhez nem teszek sót mert elég sót tartalmaz...

2012. febr. 13. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Igen jól irja a sütő használati utasitása ,hogy tegyél vizet a tepsibe a grill rács alá .

a csirkecombnak az a baja ,hogy elég vastag hús a böre megfog égni a grill alatt és a hús még nyeres marad. Tapasztalat..!!!! Ezek müködnek ,tarja ,hal , és a vékonyabb húsoknál,illetve krumplinál. nekem már irtam előzöleg a grill serpenyő jobban bevált. A liba ,és a kacsa azért müködik mert az utolsó 45 percben grillezem elötte fólia alatt sütöm őket...

2012. febr. 13. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az infókat!!! Majd beszerzek egy grill sütőt szerintem, csak most vettünk kenyérsütőt, úgyhogy nem most lesz, de nyárra mindenképp jó lenne.
2012. febr. 13. 12:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Kicsit rossz ötlet a tepsibe víz, amibe csöpögjön a zsír kombó... A forró zsír nem barátja a víznek!


Nem barátja, de működik. Pl. az én elektromos grillezőm nem is használható másképpen.

2012. febr. 13. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 mustafa33 ***** válasza:
A klasszikus forgó grillezők elég "nagy tüzűek" és egy nagyobb csirke kívül megéghet míg belül véres marad, ezért a csirke alá vizet teszek tepsibe. Nem történik semmi baj a csöpögő zsírtól. A zsír csöpöghet vizbe, de víz nem csöpöghet zsírba!!! (Ha emlékszel a kémiára, emlékezz a savak higgítására, ott sem mindegy.) De számolni kell azzal, hogy güz keletkezik, és nem lesz ropogós a bőre. Ezért a végén kinyitott ajtónál kell finiselni, míg megropogósodik. Ugyanabban a sütőben sirkecombot megzsírozott (nem olajozott, az ragad) rácsra teszek, alá tepsit nagyon kevés vízel, csak anyival amennyi a végére elpárolog, az odasülő csirkezsíros olaj nem ég oda, de jó. A combokat mindkét oldalról megsütöm, mikor már csak 3 perc kell, akkor olajos fűszerrel kenem be és megpirítom midkét oldalt ropogósra , szintén nyitott ajtónál. A kétoldali bőrét egy tűvel össze szoktam tűzni a comb tetején, hogy sütésnél ne zsugorodjon össze és ne bújjon ki a comb a bőréből. (most sokan elszörnyednek hogy bőröstől eszem a csirkét, de nekem bizony divat ide divat oda, a ropogós bőre a legjobb.)
2012. febr. 17. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!