Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Házi limonádé készítés?

Házi limonádé készítés?

Figyelt kérdés

Utána olvastam pár házi limondé receptnek, de szinte mindegyikbe cukorszirup kell.


Két kérdésem lenne:


- Lehet buta a kérdés, de az életlmiszer üzletekben merre kell keresni a cukorszirupot? Kapható egyátalán kisebb üzletekben?


- A párom nem fogyaszthat cukrot, de szeretném, ha Ő is tudna belőle inni. Milyen édesítőszerrel helyettesíthető a cukorszirup? (Pl. esetleg szőlőcukor?)



Előre is köszönöm az értelmes és hasznos válaszokat! :)



2012. máj. 11. 21:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Cukorszirupot nem kell venni,simán csinálj. Felforralod a vizet,belekevered a cukrot,forralod,hogy párologjon a vízből és vigyázol,hogy ne karamellizálódjon meg.
2012. máj. 11. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Mi mondjuk xilittel főzünk,sütünk,de még nem csináltam belőle szirupot. A xilitben 80%-kal kevesebb a ch.
2012. máj. 11. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
lehet mézzel nyírfacikorral vagy stivia édesítővel is csinálni;)
2012. máj. 11. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2012. máj. 11. 21:52
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csináltam multkor limonádét, hogy citromlé+cukor(sok)+csapvíz.
2012. máj. 11. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
30%

Én nem főzök szirupot, mézzel csinálom a limonádét. Kb. fél-1 dl forró vizet öntök rá, kevergetem, amíg felolvad, és utána felöntöm 1 liter ásv. vízzel.

Nem a főzés a lényeg, attól nem lesz más íze, hanem hogy felolvadjon rendesen.


Csak egy megjegyzés: a szőlőcukor NEM édesítő.

Ha a párod cukorbeteg, akkor is inkább a fruktóz (gyüm. cukor) az, ami szóba jöhet, ha már cukor, DE az is csak mértékkel, nem hinném, hogy limonádéban kéne innia.

Ajánlották itt a xilitet, azt pl. használhatod, de azt is mértékkel. Vagy vannak folyékony édesítőszerek (cukorbetegeknek), ami ugyan nem túl egészséges, DE a cukorbetegnek még mindig jobb, mint bármilyen cukor. Egyeztess vele, mielőtt megissza.


Tipp (ha nem cukorbeteg, és mézet ehet): 2 evőkanál méz, 1 diónyi hámozott-reszelt gyömbér, leöntöd 1 dl forró vízzel, elkevered, felöntöd 1 liter szénsavmentes ásv. vízzel (vagy vízzel), beleöntöd 1 citrom levét. Behűtöd.

A citromot ne a forró vízbe tedd, mert elbomlik a c vitamin hő hatására.

2012. máj. 11. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
jézusom,miért főzi mindenki a limonádét? én simán hidegvíz-citromlé-stevia kombót használok...
2012. máj. 11. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

[link]

Én így csinálom vagy mentával,vagy nélküle.

2012. máj. 11. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Hidegvíz + citromlé + némi cukor, vagy

Hidegvíz + befőttlé (+ ha kell) cukor

2012. máj. 12. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

7-es! Azt elfelejtettem mondani, hogy nem hagyományos citrom limonádét szeretnék, hanem pl. epres és narancsos verziókat próbálnék ki :) Abba pedig mind cukorszirupot írt, ezért tettem fel a kérdést! :)


Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Hasznosak votlak! :)

2012. máj. 12. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!