Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főzés során ugyanazt a fakanal...

Főzés során ugyanazt a fakanalat használjátok?

Figyelt kérdés
Például a pörköltfőzésnél eligazgatjátok a nyers húst az edényben akkor később is ugyanazzal a fakanállal keveritek a fövő ételt, vagy elmossátok és már egy tiszta fakanállal nyúltok bele a félkész ételbe?
2012. jún. 16. 13:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Ugyanazzal.
2012. jún. 16. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Ugyanazzal. Ha elkezdem a főzést akkor használok 1 fakanalat.

Ha közben tésztát is főzök ki akkor egy másik fakanalat használok..de nem mosom el minden pörkölt kavarás után.

2012. jún. 16. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Ahány lábasban, fazékban főzök, annyi fakanál van éppen használatban.

Egyébként a fakanalat jó, ha besorolod, amikor használatba veszed: ha legelőször pirospaprikás kajához használod (pörkölt, paprikás krumpli stb.), akkor azt a kanalat már célszerű máskor is ilyesmire használni.

Ha a másikat pl. száraztészta kifőzéséhez kezdted el használni, akkor tartsd meg ilyen célokra.

Ez esetben nem lesz minden fakanalad paprikásos, lesznek u.n. fehér-fajta fakanalaid, és lesznek a piros, fűszeres kanalaid is.

2012. jún. 16. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
persze, minden keverés után új fakanalat használok... lol
2012. jún. 16. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Ugyanazt az ételt jó hogy ugyanazzal keverem.

Ha pöri főzés közben sütök egy piskótát, abba nyilván nem a pöris kanállal forgatom bele a lisztet...

2012. jún. 16. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
ezen én is gondolkoztam mostanában, aztán rájöttem, hogy ha a még "nyershúsos" fakanállal újra megkeverem a pörköltet, kicsit benne is hagyom, akkor szerintem lefő róla a nyers cucc, és utána nyugodtan használom. :)
2012. jún. 16. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen én is így csinálom, remélve hogy a forróság kiöl mindent a fakanálról amit ki kell :D
2012. jún. 17. 06:25
 8/9 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

No ez ma nem jött össze, hogy a pörköltes fakanalat csak olyasmihez használjam, amiben szintén van (lesz) paprika.

Előkaptam egy ilyen fakanalat, és azt a hordós aprókáposztát, amit egyébként párolt káposztának kezdtem elkészíteni, megkevertem vele. No hát benne is maradt a paprika színe. Mostmár csak reménykedhetek, hogy mire készen lesz a káposzta, azért valahova majdcsak "elveszik", eltűnik a színe. :)))

2012. jún. 17. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen. Egy fajta ételhez egy fakanál elejétől a végéig. Bár ez a kérdés még sose jutott eszembe.
2012. okt. 11. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!