Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lehet könnyen és gyorsan...

Hogy lehet könnyen és gyorsan málnaszörpöt készíteni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 29. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Málnát összetöröd (krumplinyomóval, villával - NEM mixerrel) becukrozod és egy éjszaka hütöben állni hagyod. (Általában 1 kg gyümölcsre 60-80 dkg cukrot számolnak). Másnap ruhán átszüröd, kicsit konyomkodod az alját. A lecsurgott lé már szörp, frissen fogyaszthatod. Ha el akarod tenni, akkor addig kell melegiteni, amit MAJDNEM forr, akkor tiszta csavaros tetejü üvegekbe tölteni, lezárni és száraz dunsztba tenni. NEM kell bele semmilyen tartósitószer. Hüvös helyen tárolható. A megkezdett üveget viszont hütöben kell tartani, amig el nem fogy a szörp belöle.
2012. jún. 29. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
85%
A málnát egy nagyobb üvegbe/edénybe (régen 5 literes üvegbe) kell tenni, jó sok cukrral össze kell törni (én egy kis szalicilt is szoktam tenni rá, hogy biztos ne menjen tönkre), és 2-3 napig hagyjuk állni. Ezután sűrű szitán vagy tüll anyagon keresztül le kell szűrni, jól kinyomkodni. Ezután fogyasztható, vagy üvegbe szűrhető, eltehető télire. A megmaradt magos részt sem érdemes kidobni, hanem egy kis dobozba téve beteheted a fagyasztóba, mert nagyon jó ízesítője pl. a gyümölcslevesnek - tehezsz hozzá 1 kanállal, és nagyon jó ízt ad - vagy pl. én már gyümölcsjoghurtos tortának a joghurtjába is tettem, és az is szuper, tehát ne dobd ki.
2012. jún. 29. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Megírná valaki, hogy miért pontozott le? Csak érdeklődöm.....mert nem értem. Nem írtam semmi rosszat....
2012. jún. 30. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:

A málnát összezúzzuk, hozzáadjuk a vizet és a kevés vízben külön feloldott citromsavat, majd az egészet két-három napig állni hagyjuk (előerjesztés). Szűrővásznon szűrjük, hagyjuk lecsepegni, de a málnát nem nyomkodjuk ki, különben zavaros levet kapunk. A szűrt lé minden literéhez 1 kg kristálycukrot és 1,5 g szalicilsavat adunk, és oldódásig keverjük. A szörpöt tiszta palackokba töltjük, zárjuk és hűvös helyen tartjuk.


És ha kedved támadt más szörpöket kipróbálni,nézz körül ezen az oldalon! : [link]


És itt még rengeteg receptet találsz, jó főzést kívánok! :)

2012. júl. 8. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!