Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Valahol azt olvastam, hogy...

Valahol azt olvastam, hogy lehet előre elkészíteni nagyobb adag rántást, ami aztán befőttesüvegbe tárolva egy ideig eláll, és ha kell valamilyen ételhez, akkor elő lehet venni. Van valakinek tapasztalata erről?

Figyelt kérdés

2012. aug. 28. 22:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Személyes tapasztalatom nincs, de egy kolleganőm rendszeresen így csinálja. dobozba teszi a hűtőbe, amikor kell kivesz belőle és FORRÓ vizet apránként adagolva hozzá ,simára keveri, úgy teszi az ételbe.Neki így gyors és kényelmes.
2012. aug. 29. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
én azt hallottam, hogy egy-egy kanállal hidegen rakják az ételbe, és így csomós sem lesz.
2012. aug. 29. 10:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem, nem. Hidd el, hogy egy örök szabály, melegrántást hidegvízzel, hidegrántás melegvízzel keverünk ki csomómentesre.

én ezt a előre elkészített rántást nem alkalmazom, de tudom, hogy melegvízzel kell feloldani.

nekem nem fáradság, egy friss rántás készítése, amit viszont kizárólagosan hidegvízzel keverek egy kis kézi habverő segítségével simára.de fakanállal sem lehetetlen:)

2012. aug. 29. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, de mi a helyzet akkor, hogy ha én hideg rántást, meleg főzőlével engedem fel?
2012. aug. 29. 13:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor csinálod jól:)) a hideg rántást meleg vízzel, vagy adott esetben a meleg főzőlével kevered simára, az már teljesen mindegy. csak ne tedd bele egyszerre az egy kanálnyit a fővő ételbe, ahogy Neked mondták, mert annak nem biztos, hogy jó vége lesz.A kikeverés, a homogén állag fontos.
2012. aug. 29. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi, akkor így teszem:)
2012. aug. 29. 16:17

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!