Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szójaszósz helyett?

Szójaszósz helyett?

Figyelt kérdés
Kínai pirított zöldséges tésztát szeretnék csinálni, de nincs itthon szójaszósz. Még soha nem csináltam, és feltétlenül nem is kell, hogy pont olyan izű legyen, mint az eredeti, csak valami hasonló ízesítesű, finom tészta. Van viszont worcestershire szószom, arra gondoltam ezzel "helyettesítem". Vagy esetleg valamilyen fűszerekkel (én pl kurkumára, curryre és korianderre gondoltam kezdésnek)? Kínai fűszerkeverékem is van, azt is tennék bele. Valami bevált módszer vagy ötlet? :)

2012. aug. 30. 19:46
 1/2 anonim ***** válasza:
A szójaszósz édeskés ízű, szerintem rakj bele egy pici mézet vagy cukrot a szószod mellé. Azért figyelj a fűszerek harmóniájára, nem hiszem hogy illene a tésztához a curry (és a kurkuma), elég a fűszerkeverék. Elvileg abban van koriander is. Amúgy ha jól tudom, a worcestershire szósz amúgy is intenzív ízű, szóval csak óvatosan. :)
2012. aug. 30. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi a választ :)... akkor így fogom csinálni :)
2012. aug. 30. 20:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!