Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Piacon, hogyan tudom megkülönb...

Piacon, hogyan tudom megkülönböztetni a szabadon tartott csirkét, tyúkot a tenyésztettől ha konyha készen árulják?

Figyelt kérdés
2012. okt. 10. 13:16
 1/3 anonim ***** válasza:
63%
A lába színéről,sárgább a szabadé, és a bőre is.
2012. okt. 10. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

Ha felpucolt, akkor már lehet, hogy nincs rajta a lába, és a húsáról is letakarították a sárga "pogánybőrt". De akkor is, egymás mellé téve a kettőt, a szalagra-gyártott, tápos csirke bőre "szinte" vakítóan fehér, míg a szabadban kapirgáló csirke bőrének van egy kis sárgás árnyalata akkor is, ha már felpucolt.

Ha megtapizod a combját,(a nyeles-husit) a tápos csirke esetén könnyen be tudod nyomni az ujjad hegyével, a szabadban tartottról érezni, hogy belül inas, erősebb állagú hús van a bőre alatt.

2012. okt. 10. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 mustafa33 ***** válasza:

A gyári táposnak vöröses, vagy lilás a csontja, a parasztcsirkének fehér.

A sárga színt pedig hamisítják, létezik valami csomagolt Golden csirke, amit ha beáztatsz leázik róla a kurkuma ☻.

2012. okt. 12. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!