Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan keszitsem el a kinai...

Hogyan keszitsem el a kinai csirkes spaghettit? A kovetkezo hozzavalokkal

Figyelt kérdés

a kinai etterem etlapja szerint a hozzavalok a kovetkezok : spaghetti ,csirkehus ,kaposzta ,sargarepa ,szoja ,es szosz..es talan valami fuszer.a kaposzta es a sargarepa mintha piritva lennenek. Keves fozo tapasztalatommal nem tudom hogyan fogjak neki.

KOszonom a valaszokat.


2009. aug. 6. 15:16
 1/2 anonim ***** válasza:

1., csirkemellett szeletelj fel vékony csíkokra. /mondjuk 1 egyész mell/

2., tegyél rá 3-4 gerezd összetört fokhagymát, 2 kávéskanál gyömbérport, 2-3 kávéskanál cukrot !!! ,

egy csipet chilit , és öntözd meg szójaszósszal. Só nem kell hozzá! Hagyd állni egy ideig.

3., rápa és káposzta nem feltétlen kell hozzá, de ha mindenképp akarod, hát legyen. De ne sokat!!! AS répát gyaluld le uborkagyalun, a káposztát vágd vékony cikkekre.

4., wokban, néhány evőkanál FORRÓ olajon folymatos kevergetés mellett süsd meg a húst, mikor majdnem jó, add hozzá a zöldségeket. Nem baj ha az utóbbi ropogós marad.

5., keverd össze a kifőzött spagettivel.


Izlés szerint adhatsz még hozzá szójaszószt, fokhagymát.


Én felesben használok sötét és világos szójaszószt, hogy ne legyen fekete, de sápatag sem!!

2009. aug. 6. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

kevés vaj a pároláshoz

30 dkg mirelit vagy friss zöldség (tetszőleges lehet, gombával a legpikánsabb)

2 nagy fej hagyma

kevés fehérbors,

vegeta,

őrölt kömény,

szerecsendió,

majoranna,

3-4 ek. szójaszósz

50 dkg spagetti tészta

2 tojás


Elkészítés:

1. A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem.


2. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd belehelyezem a zöldégeket, a fűszerekkel ízesítem, az egészet összepárolom, hogy a zöldégek puhák - és egy kicsit pirultak legyenek.


3. Amikor ez kész, a hideg tésztát ráöntöm a zöldségekre, rárakom a 3-4 ek. szójaszószt, és ezt alaposan összekeverem, még pirítom egy kicsit. Mikor már jónak tűnik, a 2 felvert tojást ráöntöm, azzal is egy kicsit pirítjuk.


Tanácsok:

Gombával vagy répa-borsó-bab-kukorica összetevőkkel a legfinomabb!


Tálalhatjuk különböző szószokkal is, de önmagába is laktató és finom!

2009. aug. 6. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!