Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csináljak a levesben főtt...

Mit csináljak a levesben főtt hússal?

Figyelt kérdés
A húslevest imádjuk, viszont a leveshúst annyira nem, nyilván nem dobom ki, valami jó kis felhasználási tippre lennék kíváncsi, ami tartalmas is.
2012. nov. 23. 18:00
 1/8 anonim ***** válasza:
a leveszöltdségből csinálhatnál egy jó pikáns vadasmártást, bele az átpirított hús. hozzá mondjuk krumplikrokett.
2012. nov. 23. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

húspástétom.

zsiradékon hagymát dinsztelsz, átsütöd rajta a főtt húst egy kicsit. közben főzöl 2-3 keménytojást.

a húst szaftostól ledarálod, utána a tojásokat, majd jöhet a fűszerezezés. mustár, só, bors, majoranna, fokhagyma (reszelt), lazításnak egy kis tejföl.

kenhető állagú legyen. hidegen szendvicsnek, de pirítósra kenve is nagyon finom házi húskrém.

dobozkákban fagyasztani is lehet, később is jól jöhet.

2012. nov. 23. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Mi tormával és kenyérrel esszük meg, de egy sóska vagy meggy mártással és krumplival főfogáas is lehet.
2012. nov. 23. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Salátába?
2012. nov. 23. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Paradicsomszósszal, főtt krumplival ettük meg anno a levesben főtt marhahúst.
2012. nov. 23. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Zsemlemártással is isteni!
2012. nov. 23. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

A húst szeletekre vagy laskára vágom. Kevés zsíron (nem olajon) hagymát pirítok, ráteszem a húst és átforgatom raja. Kevés vizet, vagy a leves "alját" öntök rá. Sót, borsot, majorannát teszek bele.

Teszek hozzá sok gombát, vagy mexikói vegyes zöldséget, sót, borsot, majorannát és addig párolom, amíg a zöldség megpuhul. Akkor megstaubolom liszttel, és annyi házitejföllel vagy főzőtejszínnel öntöm fel, hogy sűrű mártása legyen.

Rizst, tésztát, nokedlit, tört krumplit adok hozzá

De van amikor hagymás húshoz kockára vágott tököt teszek, vagy apróra vágott savanyú uborkát. Ha tökkel csinálom, akkor nem majorannát, hanem kaprot teszek bele. Összefőzve, tejfölözve ez is finom bármilyen körethez.

Ha nem sok a hús, akkor húsgombócot csinálok belőle.

2012. nov. 23. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
csináld a levest orjából
2012. nov. 23. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!