Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy tudnám kiküszöbölni hogy...

Hogy tudnám kiküszöbölni hogy a palacsinta a teflon serpenyőbe tapadjon?

Figyelt kérdés
csak fordítás előtt tapad,miután megfordítom utána a másik fele már nem tapad le.

2012. dec. 23. 23:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
tegyél alá olajat
2012. dec. 23. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
jaja, olaj
2012. dec. 23. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
minden egyes tésztaadag előtt?
2012. dec. 23. 23:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de csak picit, folyasd körbe a serpenyőn.
2012. dec. 23. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy szoktuk, hogy egy kis tálkába teszünk ki olajat, és minden adag előtt pár csepp olajat csepegtetünk a serpenyőbe kanállal, úgy forrósítjuk.
2012. dec. 23. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Mi mindig úgy csináljuk, hogy a palacsinta tésztájába is teszünk egy kis olajat (1-2 evőkanálnyit mennyiségtől függően), aztán a serpenyőbe is, de csak 1x, az elején. Sose ragad le.


Gofrival ugyanez a helyzet.

2012. dec. 24. 00:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy csinálom, mindkét módszert, attól függ hogy van kedvem.

Vagy egy pár csepp olaj, ami egy evőkanálra feltapad elég annyi, azzal minden adag előtt beolajozom a serpenyőt.

Vagy keverek a tésztába olajat.


Ha a tésztába kevered, keverd bele jó alaposan, mert ha csak a tetején van, akkor nehezebb egyenletesen szedni, hogy mindig ugyanannyira legyen olajos a tészta.

Minél többet teszel bele, annál kevésbé tapad, de ne ess túlzásba!

A sok olaj ellágyítja a tésztát, és akkor meg szakadni fog!

Ezért is csinálom hol így, hol úgy, belekeverve kicsit szakadósabb, külön olajozva kicsit tökölősebb.


Meg ha jó a teflon, akkor van olyan is, hogy hozzátapad ugyan a tészta a teflonhoz, de nem ragad bele.

Egyszerűen így viselkedik a teflon.

Ilyenkor esetleg süsd egy kicsit lassabban a palacsintát, és mikor megsült az egyik oldala, akkor lapos fakanállal (műanyagot nem szeretem, megolvad) nyúlj alá egy kicsit.

És utána, óvatosan, akár kézzel, fordítsd meg.


Ja, és inkább a tölteléket ízesítsd be jól, ne a tésztát.

Pl ha tejjel csinálod, akkor cukrot már ne is nagyon rakj bele, mert a tejcukortól is tud ragadni eléggé.

2012. dec. 24. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom hogy teszek kis tálkába olajat és egy ecsettel minden második palacsinta előtt megkenegetem a serpenyőt.
2012. dec. 24. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Tegyél a palacsintatésztába olajat vagy minden palacsinta sütése előtt kend be a serpenyőt egy kevés olajjal.

Nekünk eddig sose ragadt le teflon serpenyőben a palacsinta.

2012. dec. 24. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Ecsetes megkenés minden egyes új palacsinta elõtt ajánlatos. JÓ minõségü új/megkímélet teflonra nem ragadhat a palacsintatészta akkor sem, ha cukor van a masszában (saját sokéves tapasztalat!) Sérült teflon vackot azonnal ki kell dobni, vagy csak ramaty konyhai feladatot bizz rá! Ha megkened a teflon alját olajjal, utána egy merõkanállal rámered a palacsintamasszát, akkor kézzel azonnal mozgasd körbe klf. szögekben a sütõt. Így a massza egyenletesen osztódik el. Nem kell a legnagyobb hõ, én a 10-es skálán a 6-oson sütöm a palacsintát, és az elején mindig mozgatom a sütõt, és a massza tetejére szúrok 5-6 gõzkieresztõ lukat, ez nagyon hasznos.
2014. okt. 15. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!