Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért lessz kemény az itthon...

Miért lessz kemény az itthon sütött pizzám alja?

Figyelt kérdés
2009. aug. 29. 15:24
 1/8 anonim válasza:
100%
Lehet,hogy nem jó pizzalapot vettél(vagy csináltál),túl sokáig sütöd,esetleg vastagabb,mint kéne. Függhet a tepsitől is,az alja már megég,mire a teteje még nem jó.
2009. aug. 29. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
100%
A kérdés az, hogy hogyan készíted? Én úgy, hogy liszt, élesztő, füszerek.. olykor egy megfött krumpli is kerül bele..majd várok 1 órát.. de míg készítem már előmelegedett a sütő..és kb. 30 percig sütöm..eddig mindig jó volt.
2009. aug. 29. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
19%
Nem tudom,de nem lessz hanem LESZ!
2009. aug. 29. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
66%
Az is lehet, hogy túl forrón sütöd, ezért túl hirtelen sül meg. Én 180 fokon légkeveréssel szoktam pizzát sütni.
2009. aug. 29. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:

Ha még aktuális:

Én is sokáig nem tudtam,miért olyan, mint a kő, pedig rengeteg receptet kipróbáltam. Nem a receptekkel volt baj, hanem a sütéssel.

Forró sütőbe kell rakni, az enyémet egy órán át melegítem előtte. Ez egy egyszerű gázsütő. Ennyi idő alatt forrósodik át igazán. A te tésztáddal is ez lehet a baj, nem sülni kezd, hanem szárad ki az elején. Én is sokáig kerestem rá a választ,de mióta megtaláltam minden pizzám finom puha tésztájú.

2009. szept. 3. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
100%

Lehet kapni az ilyen ujjnyi vastag kész pizzatésztákat (ilyen lyukacsos tésztájú) amire rádobálod amit akarsz és sütheted. Na az az ami nekem mindig kiszáradt. Melegíthettem én elő azt a sütőt egy hétig is, olyan lett mint egy óriási keksz. Az érdekes az hogy én mondjuk megszoktam, és most már fura hogy egy szelet pizzát nem tudok megfogni a végénél, mert lekókad az eleje.

Szóval amit itthon csinálunk az valahogy nem akar kiszáradni. Nem tudom miért, talán mert sűrűbb a tésztája vagy valami ilyesmi lehet mögötte, de akármennyire is több vele a munka, inkább itthon csináltat eszünk.


Sokat segít ha van elektromos sütőd (netán légkeveréses). Bár egy pizza miatt a legritkább esetben vesznek új sütőt...

2009. szept. 5. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

rossz a sütő. lehet rajta esetleg segíteni sirekt pizza sütésére kialakított tepsivel, kerámialappal stb.

Az eredeti recept szerint nagyon forró sütőbe rakják (a kemence 300 fokos).

2009. szept. 5. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 bumbi02 ***** válasza:
amennyire utána olvastam (javitsatok ki h ha tévedek, 16 éves vok, és még csak fél éve foglalkozok iennel) a pizzát lehető legnagyobb hőn kell elkezdeni sütni.. és persze elö kell melegiteni sütöt rendesen... mr elég sokszor sütöttem pizzát nekem sose volt kemény az alja de lehet h a sütöpapir a rossz vay nem olajozod ki eléggé a tepsit
2009. okt. 13. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!