Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit lehetne tenni, hogy ne...

Mit lehetne tenni, hogy ne legyen minden tiszta olajcsepp amikor serpenyőben sütöm a húst?

Figyelt kérdés
Nagyon utálok így húst sütni, mert utána komplett konyhatakarítás következik. Minden ami a sütő mellett van, az olajos, mert fröcsköl. Ha fagyasztottal csinálom, ha frissel, akkor is. Jó persze, ha lassan sütöm, akkor nem, na de akkor meg az olajat szívja csak magába. Vettünk ilyen fém akármit ami elvileg fröcsögésgátló. A legnagyobbat vettük amit kapni lehetett éppen, de kicsi a serpenyőnkre. Más praktika?
2013. febr. 13. 11:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Fritőz :)

Egyébként lehet rántott dolgokat sütni a sütőben is, rá kell locsolni egy kis olajat (azt néhány alkalom alatt kitapasztalod, hogy mennyit) a tetejére, az majd szépen eloszlik és egészen olyan, mintha serpenyőben sütötted volna.

2013. febr. 13. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]



Így rá tudod rakni és kevésbé lesz minden zsíros. Kicsit béna lett a rajz:)

Én így szoktam.

2013. febr. 13. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!


A Te problémádra a fröccsenésgátló fedő a megoldás. Ezen a néven lehet kapni az edényboltokban a cuccot. Nem egy drága dolog, és tényleg hasznos.


Jó sütés-főzést kíván R.

2013. febr. 13. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Ó köszönöm a fakanalas módszert, legközelebb kipróbálom!

Nem rántott húst csináltam, hanem natúr húst. Rántottnál nem fröcsög annyira.

2013. febr. 13. 12:18
 5/8 anonim ***** válasza:

A fröccsenésgátló egy kalap sz.-t sem ér.. addig míg sül a hús oké, de meg is kell fordítani időnként, és akkor fröcsög amerre lát.megvettem, kipróbáltam, megtapasztaltam...

a fritőz bvalóban jó megoldás, de nem mindenki szereti, mert nagyon sok olajat felzabál.

így, aki gázon süt, marad a kitapasztalás, hogy mikor mennyire forró zsírban/olajban kell megkezdeni a sütést, mikor kell visszavenni a lángot, mikor kell időben lefedni stb...

meg lehet tanulni, addig is takarítgatni kell.

ismerősöm körbe lefóliázza a főzőfelületet a gázrózsák körül, utána összegyűri és kész.

2013. febr. 13. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
LEgjobban a járólapot utálom, hogy olajos lesz. De le szoktam teríteni már papírtörlőt ilyenkor. :)
2013. febr. 13. 13:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem bevált a fröccsenésgátló. Ha forgatok, akkor is a serpenyő felett tartom, így nem fröcsög ki.
2013. febr. 13. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne serpenyőben, hanem magasfalú edényben, pl. egy kisebb fazékban süsd. Egyszer egy filmben láttam, azóta úgy csinálom. Igaz, hosszabb idő, mert egyszerre sokat nem lehet.
2013. febr. 13. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!