Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Melyik a legjobban bevált...

Melyik a legjobban bevált vékony pizzareceptetek?

Figyelt kérdés
Holnap pizzát sütök,de még nem csináltam sose,de vékony tésztájút akarok,viszont olyat ami nem elsz túl kemény,ez a sütéstől is függ?!
2013. márc. 7. 17:58
 1/2 Picúr/Pom-pom nélkül/ válasza:

Amit én szoktam csinálni,az egy "gáztepsire" /bocsi,nem tudom,hogy ennek mi a hivatalos neve (ebben szoktam piskótatekercsnek valót is sütni)/ való adag./Ezt két napig eszem/

-30 dkg liszt

-1 csomag instant élesztő

-1 kiskanál cukor

-2 kiskanál só

-2 evőkanál olaj

-majdnem 1 dl langyos /a vizet kétszer-háromszor szoktam hozzáadni,azért nem tudom pontosan/

A hozzávalókat összedolgozom,majd letakarom és hagyom "pihenni" kb 45-50 percet.

Lisztezett deszkán nyújtom.A tepsit vékonyan kikenem olajjal,belerakom a tésztát,rá a feltét és mehet is az előmelegített sütőbe.

2013. márc. 7. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Az én tökéletes vékony-pizza receptem:

2 dkg friss élesztőt felfuttatsz 1 dl meleg tejben.

Közben összekeversz 40 dkg lisztet 4 evőkanál olajjal és egy kávéskanál sóval. Hozzáöntöd a felfutott élesztőt és még 1 dl langyos vizet. Meggyúrod, és 30 percig keleszted letakarva.

Elfelezed a tésztát, mert 2 pizza lesz belőle, és kinyújtod. Ráteszed a feltéteket, aztán 200 fokon 20 percig sütöd.

2013. márc. 8. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!