Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti milyen lisztből csináljátok...

Ti milyen lisztből csináljátok a nokedlit?

Figyelt kérdés
2013. jún. 10. 20:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Finomlisztből.
2013. jún. 10. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Finomlisztből. Nagyon ritkán szoktam réteslisztből is.
2013. jún. 10. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
BL55 búzalisztből.
2013. jún. 10. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Finomliszt, amolyan palócosan "simaliszt".

Egyszer csináltam réteslisztből (=grízesliszt), majd beletört a fogunk...

2013. jún. 10. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Simából.
2013. jún. 10. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 gömbicica ***** válasza:

szia :-)

én 80-90 %-ban réteslisztet használok, ha tojás bővében vagyok, akkor 1 egész és 3-4 sárgája összesen a kb 1 kg liszthez. vizet még sosem mértem.

ha jó nokedlit akarsz csinálni, akkor várd meg mig felforr a viz, és a tésztát, csak olyan hányaveti módon keverd össze, nem simára!!!!! lágy galuskatészta legyen az állag. Nekem van lyukas fakanalam, azt szeretem ehhez a dologhoz.

szaggatóm ilyen van:

[link]

kicsit mindkét oldalát be szoktam olajozni mielőtt használom, igy sokkal könnyebb elmosogatni :-)


Én amint feljönnek a viz tetejére, már szedem is ki, nem várom meg mig felhabzik a viz teteje. Igy szinte öbliteni sem kell, rögtön mehet kevés olajra!!!


persze ha sürüre csinálod a tésztát, nem csoda hogy beletörik az ember foga :-) az viszont szinte szaggathatatlan.

Sok sikert!!!!

üdv. :-)

Rossz nokedlit akkor csináltam, mikor csak egész tojásokat tettem, és csak finom lisztet használtam.

2013. jún. 15. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
szia ffi létemre egy pár nőt megtanítottam nokedlit csinálni. bár engem nő tanított. én a következőformában csinálom. víz ,fórni so csak a foráskor bele, a tálba viz,so, tojás és csak utána a finom liszt. lágy tésztája legyen és egyből lehet szagatni,kis lukú szagtaton ,felforr keverni felforr szürni, meleg olaj megkeverni. jó étvágyat.
2013. jún. 17. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!