Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a cukrot megmunkálni?

Hogyan kell a cukrot megmunkálni?

Figyelt kérdés

Azt akarom elérni hogy a cukor fehér maradjon és ne karamellizálódjon meg és amikor megszilárdul akkor kemény legyen és viszonylag átlátszó.

eddig olyanok történtek hogy:

vagy túl habos lett.

vagy bekristályosodott.

vagy bekaramellizálódott.

mi az a hőmérséklet és viztartalom ami pont jó a formába öntéshez?

vagy esetleg valami más anyagot kell hozzáadni esetleg glükóz azzaz szöllőcukrot? és ha igen akkor milyen arányban?


2013. aug. 13. 15:31
 1/1 anonim ***** válasza:

Azt javaslom, hogy szerezz be egy jó hőmérőt, és nagyon egyenletesen, folyamatos odafigyelés és kevergetés mellett olvaszd meg a cukrot.

145-150 C fokon olvad, de 160-on már bomlik. Talán így sikerül.

Ilyesmi hőmérőt kapsz pl. az abako-nál.

2013. aug. 20. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!