Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szeretek galuskát szaggatni,...

Szeretek galuskát szaggatni, de mindíg összeragad, miért?

Figyelt kérdés
Hiába rakok a főzővízbe egy evőkanál olajat,egy kis idő után nagyon tapad.Mert fejön a kész tészta a víz tetejére,picit hagyom,hogy tovább főjjön,és mégsem sikerül.Mi lehet a baj?Kösz a válaszokat!

2013. aug. 29. 00:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Talán túl híg a tészta, vagy egyszerre túl sokat főzöl ki.
2013. aug. 29. 02:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
A tészta legyen kétharmad rész sima liszt+egyharmad rész rétesliszt, 1 tojás, egy evőkanál étolaj, kétharmad rész víz+egyharmad rész tej. Biztos siker.
2013. aug. 29. 04:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A tésztába tegyél több tojást. A főzővízbe nem kell olaj. Szaggatás közben néha keverd meg a galuskákat, hogy ne ragadjanak össze.
2013. aug. 29. 06:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
egy kevés olajat szoktam önteni a már kész galuskákra, majd összerázom, ezután már nem ragad össze, vízbe nem szoktam
2013. aug. 29. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Egyszerre ne sokat szaggassál ki,ha feljön a víz felszínére akkor várjál még egy kicsit,közben kavard meg többször is.Én sok tojásól szoktam készíteni,legalább 4-5.Aztán amikor kiszeded egy kis zsírt tegyél rá és kavard össze.
2013. aug. 29. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

- A főzővízbe csak sót teszek, de megvárom a szaggatással, hogy forrjon!

- Még szaggatás közben is bele-bele kavarok a fazék aljáig, hogy ne üljenek le, ill. ne ragadjanak a galuskák

- Meglehet, hogy valóban egy kicsit több liszttel, egy gondolattal keményebbre kellene kavarnod

- Amíg mind alaposan megfő, odafigyelek, hogy forrjon is, ezért közben is kavargatni szoktam (akkor nem fut ki a fazékból)

- amikor leszűrted, valóban akkor kellene picinyke zsíron/olajon átforgatni, sózni, és az esetben nem fog összeragadni

- a nokedli-tészta összeállításakor csak a tojás-víz-liszt-só, amit használok, olaj és egyéb hasonlókat nem kavarok a tésztába

2013. aug. 29. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!