Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » S. O. s kicsit hencegtem...

S. O. s kicsit hencegtem segitség kellene. Fekete kagylo elkészitése érdekelne vagy egy bevált recept?

Figyelt kérdés
2013. dec. 6. 20:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Legjobb ha pár percre bedobod egy forro fazékba amibem max egy pohár viz van. Néha rázd meg, ha kinyilt mind, leszüröd, a kagylókat kiveszed a hejabol, pár darabot hagyj meg már csak a szépsége miatt is. Másik lábasba paradicsomszos, hagyma , fűszerezed majd 25-30 percig főzöd. Spagetti tészta kiföz, egybekevered és tàdàm..
2013. dec. 6. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt próbáltam, és nekem nagyon bejött:


[link]

2013. dec. 6. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Mi így szoktuk:


Hagymát összekockázol megpirítod, paradicsomot és zellerszárat apró kockákra vágsz ráteszed a hagymára, teszel bele 2-3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Ha ezek összefőttek ráteszed a kagylókat. Csak azokat amik telejsen zártak. Öntesz rá fehérbort és addig főzöd amíg a kagylók kinyílnak. Azt amelyik nem nyílt ki kidobod. Lehet rá önteni egy kis főzőtejszínt is, de azt nem muszáj, mi tejszínesen tesómék tejszín nnélkül szeretik jobban. Pirítós kenyérrel szoktuk enni.


Tipp: Főzés előtt azok a kagylók amik épp csak nyitva vannak, üsd hozzá a mosogató széléhez. Ha erre becsukódik, akkor még jó, lehet főzni.

2013. dec. 7. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!