Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hurkát hogy kell sütni, hogy...

Hurkát hogy kell sütni, hogy ne durranjon ki?

Figyelt kérdés
2014. jan. 6. 13:44
 1/4 anonim ***** válasza:

sütés elött megböködöm villával : Közepes hőfokon sütöm .

Zsiral kicsit kikenem a sütő edényt : Így biztos nem ragad bele a hurka.

2014. jan. 6. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Megböködöm villával.

Nekem az trükk vált be ,hogy hídeg sütőbe teszem ,így a hurka fokazatosan melegszik a sütővel együtt ,és nem kap hírtelen forró levegőt amitől ki durranhat./ a nagyimtól tanultam/

A tepsibe amibe sütöm ,vékony zsír réteget teszek.

a kisült hurka zsírt pedig elteszem ,friss kenyére a legfinomabb .

A kolbászt is így sütöm.

2014. jan. 6. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
én is úgy ahogy a második írja :)
2014. jan. 6. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 doboszoli ***** válasza:

Szerintem is a sütési hőfok körül van a derék házőrző elhantolva,feltételezve, hogy a nyers hurka megfelelő alapanyagokból, és technológiával készült.(de ez egy másik történet)

Hideg sütőben kezd sütni, kis lángon. Amikor már sercegni kezd, lehet fokozni a tüzet.Ha bizonytalan a hurka származása, érdemes hideg zsírral bekenni, majd sülés után a zsírjában pár percig pihentetni, csak utána kiszedni.

Forró sütőben a hősokktól a legtutibb hurka is hajlamos kézigránátként viselkedni.))

2014. jan. 7. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!