Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy tudnám még ízesíteni a...

Hogy tudnám még ízesíteni a kávét?

Figyelt kérdés
Most lefőzöm a rövidet, vizet engedek bele, akkor hosszú lesz és teszek bele tejet, meg cukrot. De hogy lehetne még ízesíteni? Csokival, fahéjjal, de hogy? Mert amikor én ráteszem, ezek csak elúsznak a tetején és undorító íze lesz. Ötletek?

2014. jan. 25. 17:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Ne rövidet vizezz, hanem hosszút főzz, tegyél bele kis tejet, barnacukrot, majd tejszinhabot és erre a fahéjat.
2014. jan. 26. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Sziráky Lúcia válasza:

Kész kávéba tehetsz:

- mézet

- barna cukrot

- krémlikőrt

- konyakot

- whisky, tejszínhab

- tojáslikőr, tejszínhab

- tejszínhabra juharszirupot

- verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, tegyél bele vaníliás cukrot és ezt tedd a tetejére

- hosszú kávé fagyi, tejszínhab


Mielőtt lefőzöd tehetsz a kávéba egy fél kiskanálnyi kakaóport, ha együtt fő le nem lesz keserű.


Kísérletezz és megtalálod, mi jó Neked, remélem adtam pár ötletet.


Vizet soha ne tegyél a kávéba, inkább főzd le a zaccot vízzel újra.

2014. jan. 29. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Buták, akik azt mondják, vizet ne tegyél kávéba. Americano biztosan ismeretlen fogalom nekik. Én a helyedben magát a kávét változtatnám, esetleg az elkészítés módját, ezáltal rengeteget változik az íze.
2014. jan. 29. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Sziráky Lúcia válasza:

Ismerem. Bátran írhatom, hogy az americano kávét is.

Hosszúkávénál a kávéőrleményen hosszabb idő alatt folyik át a forró víz így ezáltal több ízanyag és több koffein is oldódik ki. Ezzel ellentétben az americano forró vízzel felöntött eszpresszó, így ugyanannyi koffeint tartalmaz, ugyanazt az ízélményt adja, mint az eszpresszó kávé, de kevésbé koncentráltan.

Remélem szakszerűen írtam le, mint lebutázott, de a kérdező az ízesítéseket kérdezte és arra próbáltam választ adni, hogy otthon házi körülmények között mit tud alkalmazni.

2014. jan. 30. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Úr isten, de butus vagy. Nézz meg a neten egy diagrammot, hogy a koffein (ami mellesleg íztelen, és itt épphogy ízesítésről van szó!!!) milyen módon oldódik ki. Gyakorlatilag az összes kioldódik 20-25 mp alatt is. Annak is nézz utána, hogyan oldódnak ki az ízek. Elején savanykás ízek, majd édesek, utána keserűk. Tehát ha túl hosszú lefolyást csinálsz, keserű lesz, mint az epe. Ez persze egyfajta ízesítés, az tény. Ha már ennyire érdeklődsz a kávé iránt, tényleg nézz utána ezeknek, hasznodra válnak!
2014. jan. 31. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!