Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Érdemes-e kimosni a savanyítot...

Főzős Laci kérdése:

Érdemes-e kimosni a savanyított káposztát (piacon veszem), amit a töltött káposztához használok fel?

Figyelt kérdés
Tapasztalt véleményeket szeretnék olvasni.
2014. ápr. 5. 13:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy mennyire savanyú es ti mennyire savanyúság szeretitek az ételt.
2014. ápr. 5. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
68%
Én át szoktam,de nem hinném,hogy sok jelentősége van . Nem is értem,miért csináltam eddig:D Igazából ezeket a mosogatós történeteket (rizs,káposzta,de már darált húsba is belefutottam) itt szoktam kizárólag olvasni ..
2014. ápr. 5. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon savanyú, akkor többször is átmosom, de csak annyira, hogy azért savanyú káposzta íze maradjon. Némelyik piacon kétfélét árulnak, egy savanyúbbat és egy gyengébbet, azt nemigen kell mosni.
2014. ápr. 5. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim válasza:
31%
Érdemes! Én ki is centrifugázom.
2014. ápr. 5. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Én a piacon mindig ugyanattól a káposztástól veszem, aki tradicionális , hordóban érlelt káposztát árul évtizedek óta. Na ezt a káposztát soha nem kell kimosni, mert olyan tökéletes, mint amilyennek lennie kell.

Volt azonban már, hogy nem jutottam el a piacra és bolti zacskósat vettem, hát az bizony meglehetősen savanyú volt, gyorsérlelésű, és valószínüleg mesterségesen savanyított.

Magyarul ecetes íze volt, muszáj volt átöblíteni.nem mondom, hogy ehetetlen lett a töltöttkáposzta, de mérföldekkel megelőzi a valódi hordós érlelésű.

De ezek között is vannak különbségek a termelő receptúrája, a káposzta érlelési ideje stb, mint eltérhet.

Vagyis az ízlelőbimbóinkra van bízva, hogy melyik szimpatikus.

2014. ápr. 5. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 doboszoli ***** válasza:
100%

Tipp:

Ha úgy ítéled meg, hogy át kell öblíteni, mindenképpen tegyél el a kicsavart levéből. Általában "túl jól" szokott sikerülni a mosás, eredménye az ízetlen káposzta. Az eltett lével menet közben be tudod pöpecül állítani a savanyúságot.

2014. ápr. 6. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Hiába a józan paraszti ész a legjobb tanácsadó:elteszem a levét,mert tényleg könnyen savanyíthatok vele.Én ugyanis savanykásan,és nem édeskésen szeretem.
2014. ápr. 11. 10:14
 8/12 doboszoli ***** válasza:
Háááát, a paraszt adott, a józan ésszel néha vannak gondok...))))
2014. ápr. 11. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem értem:miért kell ilyen cinikus megjegyzéseket tenni!Ezzel bátrabb vagy gondolom,hogy nem látják az arcod.De mindegy is...
2014. ápr. 14. 15:51
 10/12 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Szerintem a hiba a te készülékedben van...
2014. ápr. 14. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!