Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kacsáról a kacsahájat milyen...

Kacsáról a kacsahájat milyen módszerrel lehet a legjobban leválasztani?

Figyelt kérdés

Most csináltam először, két farhátról szedtem le. Szeretnék tanácsot kérni, hogy kell ezt úgy csinálni, hogy ne kis cafatokban jöjjön le. Előre is köszönöm!

Ja, és az baj, ha kis hús is marad rajta?


>butapasi :)<



2014. máj. 14. 21:21
 1/6 gömbicica ***** válasza:
100%

:-) éles késsel!

levágod a hátsó résznél a zsirzóját, és éles késsel a nyak felé le tudod szinte tolni a bőrös részét :-)

nem baj ha van rajta husi is :) ugy is ki tudod sütni, csak akkor rögtön süsd ki, mert ha áll, hamar megromlik nyersen.

2014. máj. 14. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ö... és mi az a zsírzó? :) Az lenne a s.gge? :)

2014. máj. 15. 08:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az a segge, azt dobd, ki mert nagyon büdös tud lenni. Elrontaná a kacsazsírodat.

Ha a feldarabolt kacsahájon egy kis hús is marad, még finomabb töpörtyű lesz belőle, ha kisütöd.

2014. máj. 15. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Azért annyit pontosítanék, hogy a zsírzó nem a konkrét kloáka nyílása csak, hanem ott van az zsiradékja a kacsáknak ( és más úszó szárnyasoknak is )amivel folyamatosan kenegetik a saját tollazatukat , így megvédve azt az átázástól.

De a lényeg, hogy ez a zsír kellemetlen szagú, evésre nem alkalmas, ezért is kell jól kikanyarítva eltávolítani a zsírzóját.

2014. máj. 15. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 gömbicica ***** válasza:
100%

jól leirták igen, hogy mire is van a zsirzója a kacsának.

a hátának a végén van egy kihegyesedő kis valami, onnan nő ki a farktolla a szárnyasoknak.

ha kiváncsi vagy rá, kezdj el belevágni, és meglátod, hogy egy sürübb sárgás valami zsirszerü anyagot tartalmaz. na azt az egész kis puklit ki kell vágni ugy, hogy ebből a zsirszerü anyagból ne kerüljön bele semmi az ételbe :-)

EGyébként gratulálok. >butapasi :)>


CSak igy tovább. ha megismered a konyha rejtelmeit abba sem fogod hagyni :_)

2014. máj. 15. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen! Néztem is h mi az a sárga. Mondom ott lenne a tojása? Merhogy csak tyúkot láttam még kibelezve. Rejtelmes egy állat ez a kacsa. :)

Nagyon köszönöm a leírásokat, sokat segítettek. Keresek valami lapot és megismerkedek a kacsa anatómiájával. Tudományos alapokra helyezem a főzést. :)

2014. máj. 17. 07:50

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!