Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy marad szép zöld a száríto...

Ivoár kérdése:

Hogy marad szép zöld a szárított petrezselyem, és a zeller?

Figyelt kérdés

Egészen sápadt halvány, vagy sárgás szine lett eddig.

Köszönöm a tippeket.



2014. jún. 13. 16:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem szárítom ki, hanem frissen megmosom és összevágva a fagyasztóba teszem.

Így ugyanolyan színű, illatú, ízű, mint frissen.

2014. jún. 13. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
51%

1-es

Vlóban így a legjobb eltenni, de az ízéből egy kicsit veszít.

2014. jún. 13. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Szellős helyen, árnyékban szárítsd, ne napon.
2014. jún. 13. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Második: annyiban tévedsz, hoyg a fagyasztottnak van erösebb aromája, nem a szárítottnak.


A kérdésre: csak akkor marad zöld, ha teljesen árnyékban tudod szárítani, ha napot kap, akkor sárga lesz, mert elbomlik benne a klorofil (meg az íze is elmegy)


Ha csak félig napos helyed van, akkor takard le vékony kendövel (textilpelenka ideális erre a célre, én direkt ilyesmikhetz vettem párat), az valamennyire véd, de nem fülled be alatta.

2014. jún. 13. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm neketek.Szárítom is árnyékban:)
2014. jún. 14. 13:40

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!