Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen lábas vált be tejes...

Milyen lábas vált be tejes krémek, pudingok főzésére amiben garantáltan nem lesz "mazsolás" a krém?

Figyelt kérdés
Erre a célra vettem egy teflon tapadásmentes lábast, de leég benne a tej. Kíváncsi vagyok, mit használtok?
2010. jan. 25. 12:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
ezeket célszerű gőz fölött készíteni, hogy ne kozmáljanak le. nálam nagyon bevált a lapos habverő is (nem hagyományos, hanem a lábas aljával párhuzamosan terül el). ezzel "alacsony vízállású" folyadékot is csomómentesre lehet keverni.
2010. jan. 25. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Madártejet, tejbegrízt, krémesbe való krémet nem szeretnék vízgőz felett főzni.
2010. jan. 25. 12:30
 3/10 anonim ***** válasza:
34%

Ezeket az ételeket csak kevergetéssel készítheted el. Olyan nincs, hogy ott hagyod, mint a tésztafőzést... Tehát mi a kérdés?

Nekem bevált: gáztűzhelyem van, a lángot teljesen vagy legalábbis eléggé leveszem és úgy keverem hozzá pl a pudingot, vagy a grízt. A tejes krémeket viszonyt célszerű göz fölött elkészíteni.

2010. jan. 25. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem aZ AMC tipusu edény vált be, vagyis Berghoff-ot használok konkrétan, de a pudingot így is folyamatosan kell kavarnom. Tejberizs egyáltalán nem ragad le benne, azt nem szoktam kavargatni egyáltalán.
2010. jan. 25. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem az a problémám, hogy nem tudok krémet főzni! Elég sok somlói krémet, madártejet megfőztem már életemben. A problémám az, hogy tönkrement amiben eddig főztem és amit vettem helyette nem vált be. Nem szeretnék feleslegesen újabb súlyos ezreket kiadni!
2010. jan. 25. 12:54
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

egyik javaslat: van kifejezettem duplafalú pudingfőző edény, a két fal közé vizet lehet ereszteni, tehát így így gőz felett fő

de én is nagyon gyakran csinálok sütit, krémeket, és van hogy nem sikerül

amikor fontos hogy nemcsak ízletes, hanem tényleg szép egyenletes legyen, akkor főzés előtt a komponenseket össze szoktam rázni egy mixerben

az olyan pudingoknál is, ami azt írja, hogy először csak kicsivel keverd el a port, a többit pedig forrald, én azt csinálom, hogy először kiöntöm a fél liter tejet a mixerbe, arra öntöm a port, tetejére kanalazom a cukrot, vagy ha még akarok valami száraz hozzávalót (folyadékok alulra) majd jól lezárom és összerázom, ezután öntöm a lábosba és kezdem süríteni kavargatva

2010. jan. 25. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
13.11-es. Köszi a tippet. Én soha nem teszem bele a cukrot a tejbe, csak ha már forr. A főzős pudingok, de akár egy krémes esetén is a pudingport/lisztet mindig elkeverem hideg tejjel és ezt öntöm bele a forrásban lévő tejbe.
2010. jan. 25. 13:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia! nekem a rozsdamentes duplafenekű nyeles lábas a pudingfőzőm, a madártejet is ugyanilyenben csinálom.

otthagyni gondolom te sem szoktad,mert ezekben sem lehet,de ahogy besűrűsödött a cucc,kiviszem a hideg kőre,

és ott hagyom hűlni.a lényeg, hogy nem sül az aljára és

elmosogatni is simán , áztatás, vakarászás nélkül lehet.

üdv.-e-

2010. jan. 25. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Amiben sok sok évvel ezelőtt a kaját hordtuk :) aluminium lábas. Még sosem csalódtam benne :)
2010. jan. 26. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! A teflon abszolút nem jó erre. Mi elég sokat sütünk és a főzött krémet mindig egy közepes hagyományos lábasban főzzük. A titka az, hogy mindig kevergetni kell, különben csomós lesz és oda is éghet.
2010. jan. 29. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!